12. maijs,
Vārda dienas: Ina, Ināra, Inārs
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » ASV prezidenta vēlēšanās uzvarējis Obama
ASV prezidenta vēlēšanās uzvarējis Obama
Autors: IR.lv / 7. novembris 2012, 9:31
SV televīzijas kanāli ziņo, ka saskaņā ar to aplēsēm otrdien notikušajās ASV prezidenta vēlēšanās uzvarējis Baraks Obama.


Republikāņu partijas izvirzītais ASV prezidenta amata kandidāts Mits Romnijs trešdienas rītā atzinis savu sakāvi vēlēšanās, paziņojot saviem atbalstītājiem, ka telefoniski apsveicis Baraku Obamu ar uzvaru, raksta IR.LV.

"Apsveikumus pelna arī viņa atbalstītāji un viņa kampaņa," īsā uzrunā savā vēlēšanu štābā Bostonā pavēstīja Romnijs. "Es viņiem visiem vēlu labu, taču it īpaši prezidentam, pirmajai lēdijai un viņu meitām."

Atbilstoši telekanāla CNN aplēsēm, Obama nodrošinājis vismaz 303 no nepieciešamajām 270 elektoru balsīm, savukārt Romnijs līdz šim guvis 206 balsis. Pavisam cīņa notiek par 538 elektoru balsīm, ziņo LETA/AFP.

"Tas ir noticis, pateicoties jums. Paldies jums. Vēl četri gadi," tviterī saviem 22 miljoniem sekotāju ierakstīja Obama.

Obama kļuvis tikai par otro demokrātu kopš Otrā pasaules kara, kurš ticis pārvēlēts prezidenta amatā.

Saskaņā ar ASV mediju aplēsēm, kas balstītas uz sākotnējiem balsu skaitīšanas rezultātiem un nobalsojušo vēlētāju aptaujām, Romnijs uzvarējis Aidaho, Alabamā, Arizonā, Aidaho, Arkanzasā, Dienviddakotā, Dienvidkarolīnā, Džordžijā, Indiānā, Jūtā, Kanzasā, Kentuki, Luiziānā, Misisipi, Misūri, Montānā, Oklahomā, Rietumvirdžīnijā, Teksasā, Tenesī, Ziemeļdakotā, Nebraskā, Vaiomingā un Ziemeļkarolīnā.

Savukārt Obama bijis pārāks Delavērā, Havajās, Ilinoisā, Kalifornijā, Kolumbijas apgabalā, Konektikutā, Masačūsetsā, Menā, Merilendā, Ņūdžersijā, Ņujorkā, Ņūmeksikā, Nevadā, Kolorādo, Pensilvānijā, Rodailendā, Vašingtonā, Aiovā, Minesotā, Oregonā un Vērmontā.

Pašreizējam prezidentam izdevies gūt uzvaru arī četros no svārstīgajiem štatiem Ohaio, Mičiganā, Viskonsinā un Ņūhempšīrā.

Patlaban nav iespējams prognozēt rezultātu divos štatos, kuros kopumā tiek izcīnītas 42 elektoru balsis - Floridā (29) un Virdžīnijā (13).

Savukārt Aļaskas štata trīs elektoru balsis tiek prognozētas Romnijam.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: ASV prezidenta vēlēšanas, Baraks Obama, Mits Romnijs, Obama

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats