26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Ziņas pasaulē » Kipra lūdz eirozonai finansiālu palīdzību
Kipra lūdz eirozonai finansiālu palīdzību
Autors: IR.lv / 26. jūnijs 2012, 9:26
Kipra pirmdienas vakarā paziņoja, ka kļuvusi par piekto eirozonas valsti, kas no vienotās valūtas partneriem lūdz finansiālu palīdzību, ziņo LETA/AFP.


"Kipras Republikas valdība šodien informējusi attiecīgās Eiropas iestādes par tās lēmumu iesniegt eirozonas dalībvalstīm lūgumu pēc finansiālas palīdzības," teikts Kipras vēstniecības Eiropas Savienībā (ES) Briselē izplatītajā paziņojumā, raksta IR.LV.

Vēstniecība savā paziņojumā nenorāda lūgtās palīdzības apjomu. Tāpat netiek konkretizēts, vai tiek prasīta palīdzība valdībai vai banku rekapitalizēšanai, tomēr norādīts, ka tās ir sekas Grieķijas parādu norakstīšanai, kas kaitējis tās finanšu institūcijām.

"Prasītās palīdzības mērķis ir ierobežot riskus Kipras ekonomikai, it īpaši tos, kas rodas no negatīvajām sekām tās finanšu nozarei saistībā ar ciešo saikni ar Grieķijas ekonomiku," teikts paziņojumā.

Pēdējā laikā arvien palielinājās bažas, ka Kiprai varētu nākties lūgt palīdzību banku sistēmas rekapitalizēšanai, kuru negatīvi ietekmē Grieķijas parādu krīze.

Aplēses liecina, ka, lai stabilizētu banku nozari un samazinātu apjomīgo budžeta deficītu, Kiprai varētu būt nepieciešami četri miljardi eiro (2,8 miljardi latu).

Pagājušajā nedēļā jau izskanēja informācija, ka Kipra gatavojas lūgt aizdevumu Krievijai un vērsties pēc finansiālas palīdzības arī pie eirozonas.

Iepriekš eirozonas palīdzību lūgušas Portugāle, Īrija, Spānija un Grieķija.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Eiropas Savienība, Kipra, Starptautiskais aizdevums

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats