27. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Raimonda, Raina, Tāle
Sākuma lapa » Makroekonomika » Ekonomikas ministrs kopīgi ar premjeru un uzņēmēju delegāciju dosies vizītē uz AAE un Kataru
Ekonomikas ministrs kopīgi ar premjeru un uzņēmēju delegāciju dosies vizītē uz AAE un Kataru
Autors: Kate Namniece, BIZNESS.LV / 9. marts 2012, 15:18
No šā gada 10.marta līdz 15.martam ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts un Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Gatis Ābele kopīgi ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski un Latvijas uzņēmēju delegāciju dosies darba vizītē uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem (AAE) un Kataru. Vizītes mērķis ir palīdzēt Latvijas uzņēmējiem sākt sadarbību ar šī reģiona valstīm, piesaistīt Latvijai jaunas investīcijas, kā arī padziļināt divpusējās ekonomiskās un politiskās attiecības.


Vizītē dosies arī plaša uzņēmēju delegācija, kuru pārstāvēs 32 Latvijas vadošie uzņēmumi no izglītības, finanšu, IT, kokapstrādes, transporta un loģistikas, būvniecības un nekustamā īpašuma, enerģētikas, metālapstrādes, pārtikas ražošanas, medicīnas pakalpojumu un citām nozarēm. 

Ņemot vērā nepieciešamību apgūt jaunus eksporta tirgus un kāpināt eksporta apjomus arī ārpus Eiropas Savienības (ES), Latvija ir ieinteresēta paplašināt sadarbību arī ar jauniem, strauji augošiem reģioniem, kuru ekonomiskais potenciāls pieaug, veidojot biznesa attīstības iespējas arī Latvijas uzņēmējiem. Latvija ir ieinteresēta attīstīt ekonomisko sadarbību ar arābu valstīm tādās jomās, kā IT, būvniecība, rūpniecība, t.sk., kokapstrāde un pārtikas, tūrisms, t.sk., veselības tūrisms, tranzīts un loģistika u.c..

Apvienotos Arābu Emirātus (AAE) premjers, ekonomikas ministrs un uzņēmēji apmeklēs 11. un 12. martā, savukārt Katarā Latvijas delegācija viesosies 13. - 15. martā. Vizītes laikā plānotas gan tikšanās ar valstu augstākajām amatpersonām, gan arī potenciālajiem investoriem un uzņēmējiem, kā arī tos pārstāvošajām organizācijām. Tāpat vizītes laikā notiks Latvijas–AAE biznesa forums un Latvijas–Kataras biznesa forums, kuru laikā šo valstu uzņēmējiem būs iespēja iepazīties ar Latvijas piedāvātajām biznesa partnerības iespējām.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: AAE, Daniels Pavļuts, Gatis Ābele, Valdis Dombrovskis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats