26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Makroekonomika » Hipotēku banka 2011. gadā strādājusi ar 1,73 miljonu latu peļņu
Hipotēku banka 2011. gadā strādājusi ar 1,73 miljonu latu peļņu
Autors: BNA / 29. februāris 2012, 16:21
VAS „Latvijas Hipotēku un zemes banka” (Hipotēku banka) saskaņā ar valdībā apstiprināto Hipotēku bankas komercdaļas pārdošanas stratēģiju 2011. gadā mērķtiecīgi turpināja pārveidi par attīstības finanšu institūciju un strādāja ar 1,73 miljonu latu peļņu.


Šā gada 28. februārī Hipotēku bankas Padomes sēdē tika apstiprināts bankas 2011. gada darbības pārskats un tika atbalstīta tā virzīšana apstiprināšanai akcionāram.  

„Hipotēku banka pagājušo gadu noslēdza ar peļņu 1,73 miljonu latu apmērā un 90% no šīs peļņas tiks ieskaitīti valsts budžetā. Šobrīd sekmīgi turpinās bankas komercdaļas aktīvu pārdošanas process, lai izveidotu vienotu valsts attīstības finanšu institūciju,” norāda finanšu ministrs Andris Vilks.

Pērn Hipotēku banka turpināja mērķtiecīgu un pakāpenisku pārveidi par attīstības finanšu institūciju, vienlaikus uzturot augstus bankas stabilitāti raksturojošos rādītājus.

Tāpat Hipotēku banka jau šobrīd sekmīgi realizē valsts attīstības programmas, un tās pārveides mērķis ir izveidot attīstības institūciju valsts atbalsta programmu realizācijai, maksimāli efektīvi izmantojot Hipotēku bankas infrastruktūru, intelektuālo un finansiālo potenciālu, veicot bankas pārveidi valstij izdevīgā veidā un vienlaicīgi nodrošinot valsts atbalsta programmu realizācijas nepārtrauktību.

Saskaņā ar iepriekšpieņemtajiem lēmumiem bankai līdz 2013. gada beigām ir pilnībā jāpārtrauc komercdarbība un jākoncentrējas tikai uz Latvijas ekonomikai svarīgu attīstības programmu realizāciju.

Finanšu ministrija ir pārliecināta, ka SEB Enskilda konsultanta izstrādātā pārdošanas stratēģija ir optimālākais variants, kā noteiktajā laikā (līdz šā gada otrajai pusei) atbilstoši Eiropas Savienības normatīvajam regulējumam un uz iespējami labākiem nosacījumiem pārdot bankas komercdaļu, lai jau nākamajā gadā Hipotēku banka strādātu kā pilnvērtīga attīstības institūcija.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andris Vilks, Hipotēku banka, Latvijas Hipotēku un zemes banka

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats