26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Sabiedrība » Zatlers: Kučinska valdībā Vienotība tiks pazemota
Zatlers: Kučinska valdībā Vienotība tiks pazemota
Autors: BNA / 15. janvāris 2016, 11:05
Neviena cita partija, ieskaitot pašu “Vienotību”, nav tik ļoti ieinteresēta redzēt “Vienotību” valdībā kā “Zaļo un zemnieku savienība” (ZZS), intervijā raidījumam “LNT ziņas” sacīja eksprezidents Valdis Zatlers.


Zatlers ir pārliecināts, ka Māra Kučinska valdībā “Vienotība” tiks pazemota bez iespējām ietekmēt procesus. Viņš pauž, ka, ja “Vienotība” ar tādu principu ies valdībā par katru cenu, tad, protams, tai tiks portfeļi, kas tīri politiski neko neietekmē.

“Katrai partijai Latvijas politiskajā vēsturē ir bijis kāds mīļš “saldais ēdiens”, kas obligāti ir jāapēd. Savulaik “Tautas partijai” tas bija “Latvijas ceļš”, “Vienotībai” tā bija “Reformu partija” un tagad ZZS tā ir “Vienotība”. Nekas jau nav jauns,” pauž Valdis Zatlers.

Eksprezidents uzskata, ka ZZS izmantoja “Vienotības” līderes Sovitas Āboltiņas personiskās īpašības, lai “ievilktu viņu šajā spēlē”, kurā beigās viņa zaudēja.

Jau vēstīts, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis pēc tikšanās ar abiem iespējamiem premjera amata kandidātiem – partijas “Vienotība” pārstāvi Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētāju Kārli Šadurski un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) nominēto premjera amata kandidātu Māri Kučinski ir nolēmis uzticēt premjera pienākumus Kučinskim.

Savukārt “Vienotības” līderei Sovitai Āboltiņai nav skaidrs, kāpēc Vējonis ir mainījis viedokli par to, ka premjera postenis pienākas “Vienotībai”, taču tas uzticēts ZZS pārstāvim, piebilstot, ka “vieglāk ir nominēt savējo.”



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Valdis Zatlers

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats