27. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Raimonda, Raina, Tāle
Sākuma lapa » Sabiedrība » Dzīvnieku aizsardzības biedrība vēlas ieviest cenzūru; izsauc plašus mediju protestus
Dzīvnieku aizsardzības biedrība vēlas ieviest cenzūru; izsauc plašus mediju protestus
Autors: BNA / 13. janvāris 2016, 15:04
Diemžēl, arvien biežāk sabiedrībā nākas saskarties ar nežēlību, kas vērsta pret mūsu mazajiem brāļiem – pamestiem dzīvniekiem. Lai arī sociālie tīkli ir pilni ar aicinājumu palīdzēt un ziedot dzīvnieku izmitināšanai, uzturēšanai un ārstēšanai, nereti rodas aizdomas, ka aiz šādiem žēlabaini pilniem lūgumiem slēpjas veids, kā nopelnīt.

Par vienu no nesenākajiem gadījumiem savā Facebook profilā sabiedrību informēja Pārdaugavas iedzīvotāja Kristīne B. (portāls ir sazinājies ar autori un tam ir pieejama tās pilna identitāte), norādot, ka ar vīru atradusi piemājas kaķu kolonijas pazudušo minci, kuru iespējams kāds no dzīvnieku aizsardzības biedrības aktīvistiem ziemas laikā ir nosterilizējis un pēc dienas palaidis atpakaļ ārā. Kā liecina Kristīnes ieraksts, kaķis atstāts lēnai nomiršanai.

Lai pievērstu uzmanību šai sasāpējušajai problēmai, portāls Tautas Balss publicējis saiti uz Kristīnes sociālā tīkla Facebook ierakstu, par ko saņēmis asu reakciju no ierakstā pieminētas biedrības, kura portālam pārmet nepamatotas informācijas izvietošanu medijā. Šeit gan jāatzīmē, ka portāls nav šī raksta autors, bet tikai informācijas kanāls pa kuru šis konkrētais notikums nodots tālāk sabiedrības vērtējumam. Turklāt, lai katrs pats spētu izlemt, kuram šajā situācijā ir taisnība, portāls publiskoja arī biedrības viedokli, kurā pausts, ka biedrība ir kategoriski pret kaķu sterilizācijām ziemā un informē, ka tai nav nekāda sakara ar šo konkrēto gadījumu. Biedrība gan, šķietami, ignorē šos faktus un atkārtoti vēršas ar aicinājumu izņemt rakstu. Dīvains gan liekas fakts, ka biedrība nav centusies sazināties ar portāla redakciju personīgi, bet komunicē caur anonīmiem e-pastiem, nenorādot nevienu konkrētu kontaktpersonu, ar kuru būtu iespējams sazināties. Tas, kā arī saņemt draudus par advokāta iesaistīšanos un tiesu no tikpat anonīmiem biedrības pārstāvjiem, portālam šķiet nedaudz aizdomīgi.

Šāda veida uzstājība no biedrības, kura pati nav nākusi klajā ar oficiālu paziņojumu, bet tā vietā vērsusies pret portālu, kas publiskojis abus viedokļus ar aicinājumu uz sabiedrības diskusiju, šķiet, kā mēģinājums panākt mediju cenzūru. Portāls Tautas balss gan norāda, ka par šādu problēmu, kas pastāv ar pamestiem dzīvniekiem, ir jādiskutē, tai ir jāpievērš līdzcilvēku uzmanība un arīdzan attiecīgo iestāžu, kurām būtu jānodrošina šādu anonīmo labdaru darbību pārskatāmību, lai turpmāk mēs spētu izvairīties no situācijām, kad t.s. labdaru iestādēm nespējam uzticēties.

Protams, ideālā pasaulē darbotos uzskats, ka esam atbildīgi par to, ko esam pieradinājuši, taču par nožēlu mūsdienās tikai nedaudzi vadās pēc šīs atziņas.

Portāls Tautas Balss gan vēlas ticēt, ka ir arī godīgi un atbildīgi dzīvnieku aizsardzības aktīvisti , kas cenšas pamesto dzīvnieku labā, nevis nopelna uz to ciešanām. Kamēr šādas pārliecības nav, gribam vēlēt, lai tie, kuri arī turpmāk gribēs palīdzēt likteņa vara pamestajiem dzīvniekiem, spēj atrast veidu, kā to izdarīt arī bez apšaubāmu organizāciju starpniecības. Vismaz kamēr tās nebūs pārliecinājušas sabiedrību par pretējo.

Šeit arī Kristīnes B. ieraksts sociālajā tīklā Facebook, kas rosinājis tik plašas diskusijas:

Mans pacietības un tolerances mērs ir pilns! Ar vīru atradām mūsu piemājas kaķu kolonijas pazudušo minci, kuru iespējams...

Posted by Kristīne Pele on Sunday, January 10, 2016



Diskusija par rakstu (0) , cenzūra, dzīvnieku, dzīvnieku aizsardzības biedrība, palīdzība dzīvniekiem, pamesti dzīvnieki, ziedojumi

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats