06. maijs, Pirmdiena
Vārda dienas: Didzis, Gaidis
Sākuma lapa » Sabiedrība » LRA ar Mūrnieces gāšanu joprojām minstinās
LRA ar Mūrnieces gāšanu joprojām minstinās
Autors: Jānis Lasmanis / NRA.LV / 27. oktobris 2015, 12:42
Gluži kā demonstrējot savu nespēju pieņemt patstāvīgus lēmumus vai jau viņiem pārmesto vēlmi pēc lētas publicitātes, Latvijas Reģionu apvienība (LRA), kas par ieceri izteikt neuzticību Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei paziņoja pirms nedēļas, arī pirmdien nespēja pieņemt galīgo lēmumu. Apspriedusies ar partneriem reģionos, LRA tagad konsultēsies ar kolēģiem Saeimā.


Pirmdien opozīcijā esošās LRA frakcijas deputāti pulcējās, lai izlemtu par turpmāko rīcību pēc sadarbības partneru viedokļu apkopošanas, kas vienbalsīgi esot par I. Mūrnieces gāšanu. Taču neko vairāk par vēju ķerošā suņa Fuņa atziņu neguva – domāja, bet to vien izdomāja, ka vajag padomāt. Konkrētajā situācijā – jākonsultējas vēl ar pārējām Saeimas frakcijām.

«Mēs nemeklējam pāris balsis, bet 51. Ja tikai mums liksies, ka Mūrniecei ir jāizsaka neuzticība, tad mēs to pieņemsim zināšanai, bet informācija no kuluāriem ir, ka gan koalīcijā, gan opozīcijā ir politiķi, kas arī nav apmierināti ar Mūrnieces darbu. [..] Diemžēl šis gads ir parādījis, ka viņa nav atbilstoša šim amatam, tāpēc mēs iesim uz oficiālām sarunām ar jautājumu – vai šāds cilvēks drīkst ieņemt otru augstāko valsts amatpersonas vietu,» NRA.lv. saka LRA frakcijas priekšsēdētājs Dainis Liepiņš.

Tā sacīdams, kļūdījies nav, jo neapmierināto ar I. Mūrnieces darbu pietiek gan opozīcijā, gan koalīcijas partiju vidū. Taču ne visi neapmierinātie ir ar mieru I. Mūrnieci uzreiz sodīt ar atbrīvošanu no amata.

Piemēram, No sirds Latvijai līdere Inguna Sudraba uzskata, ka trūkumi I. Mūrnieces darbā vispirms būtu jāapspriež ar viņu pašu, taču par šādu vēlmi no LRA viņa neesot dzirdējusi. Tādēļ pagaidām ar Saeimas vadītājas atbrīvošanu viņas vadītā partija nesteigšoties.

Pārējo Saeimā ievēlēto partiju pārstāvji vispirms vēlas uzklausīt LRA argumentus par labu I. Mūrnieces atlaišanai savstarpējās sarunās un tikai tad pieņemt lēmumu.

Saeimas kuluāros runā, ka LRA ieceres veiksme meklējama sadarbībā ar Vienotību, kurā varētu būt lielākais ar I. Mūrnieces darbu neapmierināto deputātu īpatsvars, taču šī politiskā spēka pārstāvji pagaidām izvairās apspriest Saeimas priekšsēdētājas nākotni.

Politologi savukārt uzskata, ka I. Mūrnieces amatu koalīcijas līgums neaizsargā un pat gadījumā, ja I. Mūrniece tikšot gāzta, viņas pārstāvētā Nacionālā apvienība nevēlēsies šūpot valdību, kurā tās ministri jau iejutušies. Šis apstāklis varētu ļaut vaļu koalīcijas partijām priekšsēdētāju tomēr gāzt.

LRA pārmet I. Mūrniecei selektīvu attieksmi pret politiskajām partijām un vienpersonisku lēmumu pieņemšanu, piemēram, neaicinot vairākas Saeimas partijas, tostarp LRA, iesaistīties darbā Latvijas simtgades rīcības komitejā vai vienpersoniski lemjot par Saeimas ģenerālsekretāra posteņa izveidi.

Tāpat LRA norāda, Saeimas prezidija un frakciju padomes sēdē Mūrniece esot paudusi, ka centusies uzrunāt LRA frakcijas vadītāju un vadītāja vietnieci ar lūgumu sarīkot atsevišķu tikšanos ar Saeimas prezidiju un pārrunāt visus darbakārtības jautājumus un ka LRA esot sniegusi noraidošu atbildi. LRA uzsver, ka ne no Mūrnieces, ne no Saeimas prezidija nav saņemts neviens oficiāls aicinājums tikties, nemaz nerunājot par jebkādiem apspriežamajiem jautājumiem.

Pati I. Mūrniece uzskata, ka LRA ar šādiem paziņojumiem cenšas panākt sabiedrības uzmanības pievēršanu šim politiskajam spēkam, pielīdzinot partijas rīcību ar uzmanības deficītu sirgstošam bērnam.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ināra Mūrniece, LRA

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats