07. maijs, Otrdiena
Vārda dienas: Henriete, Henrijs, Jete
Sākuma lapa » Sabiedrība » Stradiņu vadības izvēlei arī nominācijas komisija
Stradiņu vadības izvēlei arī nominācijas komisija
Autors: Inga Paparde / NRA.lv / 16. marts 2015, 12:43
Veselības ministrijas (VM) valsts sekretāre un P. Stradiņa slimnīcas kapitāldaļu turētāja Solvita Zvidriņa izveidojusi nominācijas komisiju, kas būs atbildīga par valdes priekšsēdētāja kandidātu atlases procesu.


Jauno slimnīcas vadītāju VM cer atrast atklātā konkursā. Taču vēl pirms tam veselības ministram Guntim Belēvičam ir jāsniedz skaidrojums premjerministrei Laimdotai Straujumai par izmaiņām Latvijas lielāko slimnīcu valdēs.

Par nominācijas komisijas vadītāju apstiprināta VM valsts sekretāres vietniece Egita Pole, par valdes locekļiem – Administratīvā departamenta personāla nodaļas vadītāja Zane FogelsoneKlodāne un ministrijas vecākais eksperts Kārlis Ketners. Novērotāja statusā ar padomdevēja tiesībām apstiprināts Latvijas Ārstu biedrības prezidents Pēteris Apinis. Novērotāja statusā tiks apstiprināts arī Stradiņa slimnīcas profesoru nominētais pārstāvis. Nominācijas komisijai būs jādefinē atlases kritēriji, pamatojoties uz valdes locekļiem nepieciešamo kompetenču izvērtējumu, un jānosaka kandidātu atbilstības novērtēšanas kārtība.

Līdz šim ar konkursiem Stradiņa slimnīcas vadības izvēlē nav veicies, tāpat kā nav veicies ilgstoši šajā amatā nostrādāt tiem, kuri izvēlēti atlases kārtībā, uzrunājot konkrētas personas. Līdzšinējais Stradiņa slimnīcas valdes priekšsēdētājs Dins Šmits amatā nostrādāja īsu laiku, tikai vienu gadu – no 2014. gada janvāra līdz šāgada martam. Viņš slimnīcas vadītāja amatam tika uzrunāts no VM. Pirms D. Šmita slimnīcu vadīja Rūta Valtere. Viņa VM redzeslokā nonāca, jo bija piedalījusies konkursā uz Valsts kancelejas vadītāja amatu. Viņas iecelšanu amatā toreiz VM pamatoja šādi: «Meklējām cilvēku, kurš varētu stiprināt slimnīcu finanšu jautājumos, uzsvaru liekot uz personas izglītību un pieredzi finanšu jomā.» Tomēr arī R. Valtere slimnīcu vadīja tikai pusotru gadu (no 2012. gada aprīļa līdz 2013. gada beigām). Neilgu laiku valdes priekšsēdētāja amatā pavadīja Modris Dzenītis (no 2011. gada jūlija līdz 2012. gada aprīlim), kuru slimnīcas vadībā iecēla uz laiku, – pirms tam viņš bija slimnīcas valdes loceklis, arī Finanšu departamenta vadītājs. Arī toreiz slimnīcu gadu vadīja tikai divas amatpersonas – M. Dzenītis un valdes loceklis neiroķirurgs Raimonds Bricis. Slimnīcas vadību viņi pārņēma, jo 2011. gada sākumā pilnvaras valdes priekšsēdētāja amatā beidzās Arnoldam Atim Veinbergam, kurš VM paziņoja, ka vairs nevēlas turpināt slimnīcas vadību, bet turpināt darbu kā ārsts. Slimnīcu A. Veinbergs vadīja no 2006. gada, jo stājās amatā pēc slimnīcas direktora Māra Pļaviņa atstādināšanas no amata. Ārsts nefrologs M. Pļaviņš slimnīcu vadīja no 1999. gada. VM ir rīkojusi arī konkursus Stradiņa slimnīcas vadītāja nolūkošanai, taču tie beigušies bez rezultāta. Reiz konkursā tika izvēlēts potenciālais vadītājs, taču beigās atteicās ieņemt amatu.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Veselības ministrija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats