05. maijs,
Vārda dienas: Ģederts, Ģirts
Sākuma lapa » Sabiedrība » Uzticības kredīts Kaimiņam nav neizsmeļams
Uzticības kredīts Kaimiņam nav neizsmeļams
Autors: NRA.lv / 9. janvāris 2015, 13:46
Politiķim Artusam Kaimiņam šobrīd ir tik augsts popularitātes reitings, par kādu premjerministre Laimdota Straujuma vai bijusī Saeimas spīkere Solvita Āboltiņa varētu tikai sapņot. Taču pat tik milzīgs uzticības kredīts nav neizsmeļams. Cik var noprast pēc sīkiem ikdienas skandāliem un kautiņa Vecrīgā, A. Kaimiņš negrasās mainīt savas uzvedības paradumus, savukārt vēlētāji sāk šaubīties – vai tiešām viņu cerības tiks attaisnotas?


Pētījumu kompānijas SKDS pēc NRA.lv pasūtījuma veiktā aptauja liecina – sabiedrības vērtējums par A. Kaimiņu ir polārs un viņa kritizētāju ir tikpat daudz, cik atbalstītāju. Tomēr, ja visus negatīvos vērtējumus atņem no pozitīvo atzīmju īpatsvara, sausais atlikums politiķim ir glaimojošs. 39 pieredzējušu un augstus amatus ieņemošu personāliju konkurencē A. Kaimiņš ir 14. populārākais politiķis, apsteidzot gan L. Straujumu un Ināru Mūrnieci, gan arī vairākumu nozaru ministru.

Tā vietā, lai pateiktos vēlētājiem par uzticību, pat sarunā par šo tēmu A. Kaimiņš ar žurnālistiem ietur sev raksturīgo komunikācijas stilu. Proti, nenoklausījies NRA jautājumu, viņš nometa telefona klausuli, nepaskaidrodams pēkšņās nepatikas iemeslus. Šī nebūt nav vienīgā epizode, kas liecina par A. Kaimiņa uzvedības īpatnībām. A. Kaimiņam īsā laika posmā ir pārmesta gan pašmērķīga konfliktēšana ar medijiem un fotogrāfiem, gan arī aizskarošu repliku veltīšana dažādām amatpersonām, kasīšanās ar un bez iemesla, kā arī uzbāzīga kolēģu filmēšana parlamenta gaiteņos. Turklāt, īsi pirms gadu mijas A. Kaimiņš, būdams alkohola reibumā, iesaistījās fiziskā konfliktā ar kādu no Vecrīgas kluba apsargiem, protams, neaizmirsdams bravurīgi uzsvērt savu deputāta statusu. Lai gan A. Kaimiņa partijas biedri, kā arī Saeimas ētikas komisija šo incidentu ir novērtējuši kā maznozīmīgu, izsakot vien mutiskus un rakstiskus brīdinājumus, tomēr vēlētājiem šādi izlēcieni ārkārtīgi nepatīk.

Pētījumu kompānijas TNS veiktā aptauja liecina: 55% uzrunāto respondentu uzskata — par deputāta necienīgo uzvedību A. Kaimiņam būtu jānoliek deputāta mandāts, un tikai 24% norāda, ka tas nav nepieciešams.

Tikmēr A. Kaimiņa partijas biedrs, Latvijas Reģionu apvienības dibinātājs Mārtiņš Bondars uzsver: viņš neesot ne tēvs, ne uzraugs, lai mēģinātu audzināt kolēģi, taču arī viņam A. Kaimiņa uzvedība ne vienmēr patīk. «Tiesa, tas, kas tiek pārmests Artusam, nav sliktākais, kas notiek Latvijas politikā,» pauž M. Bondars, norādot, ka visi A. Kaimiņa izgājieni klasificējas «sadzīves sadaļā», savukārt par politiķa profesionālo darbību pārmetumu neesot. M. Bondars arī norāda, ka viena konflikta dēļ Vecrīgas klubā A. Kaimiņam nebūtu jānoliek mandāts, taču, ja līdzīgi gadījumu atkārtosies, tad par to varēšot atsākt diskusiju.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Artuss Kaimiņš

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats