01. maijs, Trešdiena
Vārda dienas: Ziedonis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Zaķis iepauzē, bet mandātu nenoliek
Zaķis iepauzē, bet mandātu nenoliek
Autors: Aisma Orupe / NRA.lv / 13. oktobris 2014, 10:45
Saeimas deputāts Dzintars Zaķis apturējis darbību Vienotībā, kamēr tiks pabeigta izmeklēšana par iespējamiem vēlēšanu procesa pārkāpumiem atsevišķos Latgales vēlēšanu iecirkņos. Taču savu tautas kalpa mandātu viņš nav gatavs nolikt.


Vakar, 12. oktobrī, Dz. Zaķis informēja partijas valdi par savu darbības apturēšanu, norādīja partijas Vienotība preses sekretāre Laila Timrota. Taču viņš turpināšot darboties Vienotības Saeimas frakcijā un deputāta mandātu nolikt neplānojot, raksta NRA.lv.

«Apliecinu jums, Latvijas sabiedrībai un saviem vēlētājiem, ka publiski izskanējušie apgalvojumi par manu saikni ar manipulācijām ir nepamatoti. Jebkādus mēģinājumus ietekmēt vai manipulēt ar vēlēšanu rezultātiem demokrātiskā un tiesiskā valstī uzskatu par nepieņemamiem un nosodāmiem. Uzskatu, ka esmu kļuvis par politisko konkurentu nomelnojošas kampaņas upuri,» paziņojumā partijas valdei savu politisko nevainību apliecina Dz. Zaķis, uzsverot, ka ir gatavs aizstāvēt savu godu un cieņu un, aktīvi darbojoties, palīdzēt tiesībsargājošām iestādēm atklāt iespējamās nelikumības.

Vēstulē viņš arī atklāj savu grūto, ērkšķiem vīto ceļu politikā: 12 gadu garumā esot bijis aktīvs politiķis, partija viņam esot uzticējusi grūtus un ne vienmēr populārus uzdevumus. Deputāts uzskatot, ka pierādījis savu veiktspēju, gan vadot frakciju mazākuma valdības laikā, gan pārvarot krīzi valstī, gan novēršot iespējamos sarežģījumus eiro ieviešanas procesā. Viņš arī bikli piebilst: neesot baidījies atzīties, ka savā darbībā kļūdījies, bet vainu atzinis un sabiedrībai atvainojies.

Dz. Zaķis domā, ka izskanējusī informācija var negatīvi ietekmēt partijas reputāciju un sabiedrības uzticību tai, tāpēc ir nepieciešams izvērtēt visas pret viņu vērstās kampaņas dalībnieku darbības. Līdz brīdim, kamēr apstākļi tiks noskaidroti un jebkuras aizdomas par pārkāpumiem vēlēšanu procesā noņemtas, viņš nolēmis savu darbību partijā apturēt.

Šīs nedēļas sākumā Dz. Zaķis atkāpās arī no Saeimas frakcijas priekšsēdētāja amata, savu pienākumu pildīšanu nododot vietniekiem Lolitai Čigānei un Edvardam Smiltēnam.

Jau ziņots, ka, pamatojoties uz Viļānu novada domes deputāta un Vienotības vietējās nodaļas vadītāja Jura Vidiņa iesniegumu par iespējamo vēlētāju balsu pirkšanu Zaķa labā, Drošības policija (DP) sākusi kriminālprocesu. J. Vidiņš vērsās ar iesniegumu DP par iespējamo balsu pirkšanu Latgalē. «Esmu uzrādījis Drošības policijai lieciniekus, kuri ir atzinušies, ka ir saņēmuši naudu par attiecīgo balsojumu. DP tālāk skaidros, kas, kur un kā viņiem maksājis. Tāpat esmu nosaucis personu, kas, pēc manā rīcībā esošās informācijas, ir organizējusi balsu pirkšanu. Diemžēl pēc vienošanās ar DP es nedrīkstu atklāt šo personu un sniegt plašāku informāciju par notikušo,» skaidroja J. Vidiņš, pieļaujot, ka DP pie labas gribas varētu izdoties nākt uz pēdām balsu pircējiem un pārdevējiem, jo nauda ir dota, un tas ir fakts, taču pierādīt Vienotības deputāta kandidāta Dz. Zaķa saistību ar šo likumpārkāpumu viņiem būs visai sarežģīti.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Dzintars Zaķis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats