26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Sabiedrība » Prezidents lūgs Lembergu sastādīt valdību pēc vēlēšanām, pārliecināts Belēvičs
Prezidents lūgs Lembergu sastādīt valdību pēc vēlēšanām, pārliecināts Belēvičs
Autors: Apollo.lv / 23. septembris 2014, 11:43
Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputāta amata kandidāts Guntis Belēvičs ir pārliecināts, ka Valsts prezidents Andris Bērziņš pēc parlamenta vēlēšanām lūgs tieši Ventspils mēru Aivaru Lembergu sastādīt jauno valdību.


«Īstenībā, premjerministra kandidāti mums bija vairāki. Mums bija labklājības ministrs Uldis Augulis, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, mums bija aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis. ZZS valde tikai šodien lems [par premjerministra kandidātu]. Tad mēs redzēsim. Es paredzu, ka kandidāts būs Aivars Lembergs,» sarunā LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja Belēvičs.

Lembergu nekad Valsts prezidents nav nominējis par premjera amata kandidātu, bet «šoreiz tas notiks», savu pārliecību pauda Belēvičs, raksta Apollo.lv.

Politiķis atzīmē, ka, viņaprāt, situācijā, kāda ir patlaban, proti – krīze Ukrainā, sankcijas un bezdarbs Latvijā, valdība jāvada cilvēkam, kurš sevi ir pierādījis. «Lemberga kungs noteikti to pratīs,» sacīja viņš.

Kā pirmdien ziņoja Latvijas Televīzijas raidījums «Panorāma», ZZS kā savu Ministru prezidenta amata kandidātu nolēmusi izvirzīt Ventspils domes priekšsēdētāju Aivaru Lembergu («Latvijai un Ventspilij»).

Vairāki partijas biedri neoficiāli skaidro, ka šāds lēmums pieņemts, jo saskaņā ar socioloģiskajām aptaujām Lembergs joprojām ir sabiedrībā populārs.

Lembergs bija ZZS premjera amata kandidāts arī iepriekšējās vēlēšanās.

Vēl šā gada augustā Lembergs preses konferencē paziņoja, ka viņa vadītā partija «Latvijai un Ventspilij» savu pārstāvi kā iespējamo ZZS premjera kandidātu nevirza.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Aivars Lembergs, Andris Bērziņš, Guntis Belēvičs

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats