01. maijs, Trešdiena
Vārda dienas: Ziedonis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Latvijas ĀM sniegt paskaidrojumus izsauc Krievijas vēstnieku
Latvijas ĀM sniegt paskaidrojumus izsauc Krievijas vēstnieku
Autors: Apollo.lv / 13. augusts 2014, 17:08
Ārlietu ministrija (ĀM) uz pārrunām izsauks Krievijas vēstnieku Latvijā Aleksandru Vešņakovu, paziņojis ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.


Ministrs sociālās saziņas vietnē «Twitter» pavēstījis, ka vēstnieks uz ministriju tiks izsaukts, lai sniegtu paskaidrojumus par Krievijas skandalozā politiķa Vladimira Žirinovska izteikumiem, raksta Apollo.lv.

«Ceru, ka daži šeit pamodīsies,» papildināja Rinkēvičs.

Rinkēvičs stingri nosoda Žirinovska Krievijas TV izteiktos draudus Baltijas valstīm un Polijai, teikts ĀM paziņojumā medijiem.

«Šādi izteikumi ir spilgts apliecinājums Krievijas valdošās elites vēlmei atjaunot Krievijas impēriju. Minētais arī parāda, ka Eiropas Savienības un citu valstu īstenotās sankcijas pret Krieviju, kas saistītas ar tās rīcību Ukrainā, ir vietā un pilnīgi pamatotas. Mēs šos izteikumus ņemsim vērā, NATO ietvaros diskutējot par papildus pasākumiem Baltijas valstu un Polijas drošībai,» uzsver Rinkēvičs.

Ministrs sagaida, ka Krievijas amatpersonas norobežosies no šī paziņojuma un apliecinās Baltijas valstu robežu neaizskaramību.

Arī Polijas Ārlietu ministrija izsaukusi Krievijas vēstnieku, lai izteiktu protestu pret Žirinovska izteikumiem, vēsta LETA.

Polijas ārlietu ministrs Radoslavs Sikorskis otrdien telekanālā «Polsat» pavēstīja, ka Žirinovska izteikumi ir skandalozi.

«Žirinovskis pārstāv opozīciju, bet viņš nav ne vienkāršs parlamenta loceklis, ne privātpersona,» norādīja Sikorskis.

Jāatgādina, ka Žirinovskis kārtējo reizi nācis klajā ar ļoti naidīgiem izteikumiem, paziņojot, ka Polija un Baltijas valstis tiks iznīcinātas, ja Eiropas Savienība turpinās savu politiku pret Krieviju.

Žirinovskis izteicās, ka Baltijas valstis un Polija ir nolemtas iznīcībai. «Tās [valstis] būs iznīcinātas. Tur vairs nekas nepaliks. Lai šo mazo pundurvalstiņu vadītāji aizdomājas. ASV nekas nedraud, tās ir tālu. Bet šīs Austrumeiropas valstis pakļauj sevi pilnīgas iznīcināšanas draudiem.»

Politiķis norādīja, ka Krievija nevar pieļaut, ka no minētajām valstīm Krievijas virzienā lidotu raķetes. «[..] Mēs būsim spiesti viņus pārmācīt un vēlreiz viņiem sarīkot četrdesmit piektā gada maiju,» viņš teica.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Edgars Rinkēvičs

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats