05. maijs,
Vārda dienas: Ģederts, Ģirts
Sākuma lapa » Sabiedrība » Kādas atlaides nodrošina rīdzinieka karte?
Kādas atlaides nodrošina rīdzinieka karte?
Autors: Antra Gabre / NRA.lv / 8. jūlijs 2014, 10:36
Rīdzinieka kartes potenciālajiem īpašniekiem vēl nesen tika atgādināta kārtība, kādā šis dokuments tiek piešķirts. Tas tāpēc, ka no 1. jūlija rīdzinieka kartes saņēmējiem pienākas atlaides pakalpojumu apmaksā Rīgas 1. slimnīcā, Rīgas 2. slimnīcā, Rīgas Dzemdību namā un Rīgas Nacionālajā zooloģiskajā dārzā. Konkrēto ārstniecības iestāžu un zoodārza mājaslapās informāciju par īpašām atlaidēm atrast nevar.


Piemēram, zoodārza prese sekretāre Laura Līdaka sacīja, ka tādu informāciju nepublicēs, jo svarīgas ir zoodārza akcijas, bet par rīdzinieka kartes priekšrocībām un iespējām informē pašvaldība. Tāpēc rīdziniekiem der iepriekš noskaidrot, kur, kad un par ko būs jāmaksā mazāk, pretējā gadījumā var rasties pārpratumi, raksta NRA.lv.

Zooloģiskais dārzs piedāvā viena eiro atlaidi tikai no pamatcenas, kas pieaugušajiem ir seši eiro, bērniem, studentiem un pensionāriem – četri eiro. Pārējām ieejas biļešu cenām jau ir piemērotas atlaides, tāpēc uz tām rīdzinieka kartes priekšrocības neattiecas. Arī akciju dienās papildu rīdzinieku atlaides nebūs. Tuvākā zoodārza akcija būs Rīgas svētku laikā augustā, un tad atlaide jau tiks piemērota visiem.

Rīgas 1. slimnīcā norāda, ka ar rīdzinieka karti var saņemt atlaidi tikai par maksas pakalpojumiem. Ja pacientam ir nosūtījums, tad jāmaksā pēc cenrāža, bet papildu atlaides nebūs. Jāpiebilst, ka ar ģimenes ārsta vai speciālista nosūtījumu pašvaldības stacionāros maksa jau ir ievērojami zemāka nekā tad, ja cilvēks dodas ārstēties, pilnībā visu apmaksājot no savas kabatas. Rīgas 1. slimnīcā rīdzinieka kartes turētāji var saņemt atlaides no 5 līdz 10% gan par uzturēšanos dienas stacionārā, gan par operācijām un anesteziologa pakalpojumiem, gan par ambulatorajiem apmeklējumiem un dažādiem izmeklējumiem. Atlaides neattiecas uz stomatoloģijas, rehabilitācijas pakalpojumiem, oftalmoloģijas dienas stacionāru, apmaksu par nakti dienas stacionārā un sociālajām gultām.

Rīgas 2. slimnīca piedāvā 5% atlaidi daudziem maksas medicīniskajiem pakalpojumiem un tikpat lielu atlaidi – arī Rīgas Dzemdību nams, bet vienīgi maksai par paaugstināta servisa palātām.

Rīdzinieka kartes bez maksas pienākas tām personām, kuras ir deklarējušās Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā, kā arī tām, kurām šajā teritorijā ir īpašums. Uzņēmums Rīgas satiksme atgādina, ka pieteikties šī dokumenta saņemšanai var, aizpildot anketu internetā, un elektroniski apstiprināt to var ne tikai tās personas, kurām ir elektroniskais paraksts, bet arī Citadeles, Nordea, SEB un Swedbankas klienti.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Rīdzinieka karte

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats