04. maijs, Sestdiena
Vārda dienas: Viola, Vizbulīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » Digitālās televīzijas lietā visbargāko sodu pieprasa Liepniekam un Zabeckim
Digitālās televīzijas lietā visbargāko sodu pieprasa Liepniekam un Zabeckim
Autors: BNA.LV / 13. jūnijs 2014, 17:56
Digitālās televīzijas krimināllietā, kurā iesaistītas 19 personas, prokurors Edvīns Piliksers visbargāko sodu pieprasījis polittehnologam Jurģim Liepniekam un Andrejam Zabeckim , prasot abus sodīt ar brīvības atņemšanu uz pieciem gadiem un naudas sodu 54 400 eiro apmērā.


Finanšu konsultantam Harijam Krongornam prokurors prasīja brīvības atņemšanu uz pieciem gadiem un naudas sodu 150 minimālo mēnešalgu, savukārt Andrejam Ēķim prokurors prasīja naudas sodu 140 minimālo mēnešalgu jeb 44 800 eiro apmērā.

Digitālās televīzijas krimināllieta ir saistīta ar DLRTC un KML meitasfirmas “Kempmayer Media Latvia” vienošanos, kuras rezultātā tika paredzēta digitālās televīzijas ieviešana un plāns Latvijā nogādāt specifisku aparatūru digitālajai apraidei. Projekta kopējās izmaksas bijušas desmitos miljonu latu.

Saistībā ar minētā projekta izpildi 19 personām uzrādītas apsūdzības pēc Krimināllikuma pantiem – 177.panta par krāpšanu, 195.panta par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, 317.panta par dienesta pilnvaru pārsniegšanu un 319.panta par valsts amatpersonas bezdarbību.

Lietu tiesā sāka izskatīt 2008.gadā, tikai pēc vairākus gadus ilgušās tiesas izmeklēšanas šī gada februārī tika atklātas digitālās televīzijas krimināllietā tiesas debates.

Viens no apsūdzētajiem - bijušais Latvijas Valsts Radio un televīzijas centra (LVRTC) valdes priekšsēdētājs Māris Pauders – tiesas laikā psihiski saslima, tāpēc viņu tiesā pārstāv bāriņtiesas pārstāvis. Savukārt apsūdzētā – kādreizējā LVRTC pilnvarniece Ināra Rudaka – nomira. Tā rezultātā kriminālprocesā apsūdzētas 19 personas – Jurģis Liepnieks, Guntars Spunde, Pauders, Mārtiņš Kvēps, Jānis Loze, Andrejs Ēķis, Andrejs Zabeckis, Gints Bandēns, Jānis Svārpstons, Valdis Purvinskis, Jānis Zips, Juris Ulmanis, Ojārs Rubenis, Didzis Jonovs,Harijs Krongorns,  Andrians Ļublins, Alfrēds Janevics, Jānis Plūme un Uldis Kokins.

Neviena no apsūdzētajām personā vainu neatzīst. 


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Digitālās televīzijas krimināllieta, Jurģis Liepnieks

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats