04. maijs, Sestdiena
Vārda dienas: Viola, Vizbulīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » Aculiecinieks:LNB liftā sāka aizsvīst stikli un pietrūkt gaisa
Aculiecinieks:LNB liftā sāka aizsvīst stikli un pietrūkt gaisa
Autors: NRA.lv / 12. jūnijs 2014, 16:19
Ar nepatīkamu starpgadījumu šodien noslēdzās grandiozi ieplānotā Nacionālās bibliotēkas atklāšanas ceremonija. Vairāk kā 20 cilvēki iesprūda vienā no ēkas liftiem, pavadot slēgtajā telpā teju stundu.


Kā portālam nra.lv stāsta viens no kolēģiem, fotogrāfs Gints Ivuškāns, tad liftā iesprostotie cilvēki notiekošo uztvēruši mierīgi, bez panikas.

"Sākotnēji visi bija noskaņoti mierīgi, pat ar humoru. Tikai vienam no kabīnē esošajiem cilvēkiem šķita, ka viņam varētu paaugstināties spiediens, tādēļ gados vecākais vīrietis apgūlās uz zemes," klāsta G. Ivuškāns, kurš kopā ar citiem cilvēkiem atradās liftā. Tiesa, G. Ivuškāns neslēpj, ka pēc ilgstoša laika, kas pavadīts slēgtā telpā, liftā esot sācis aptrūkties gaiss. "Liftā sāka aizsvīst stikli un sāka pietrūkt gaisa," pauda G. Ivuškāns. "Tādēļ glābēji laida gaisu ar specializētu tehniku."

Kā jau ziņots, tad, lai atbrīvotu cilvēkus no Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) jaunajā ēkā iesprūdušā lifta, glābējiem nācās izsist logu.

Pēc Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) sniegtās informācijas, kopumā no lifta atbrīvotas 22 personas. Vienam no iesprūdušajiem cilvēkiem nesen bijusi veikta operācija, tāpēc viņam liftā kļuvis slikti. Šis cilvēks evakuēts guļus stāvoklī, un mediķi viņam snieguši pirmo palīdzību.

Lifts bija apstājies starp pirmo un otro stāvu. Ugunsdzēsēji atlauzuši durvis un, izmantojot kāpnes, evakuējuši no tā cilvēkus. Starp liftā iesprūdušajiem bijuši divi pusaudži.

Notikuma vietā ieradušies aptuveni 30 ugunsdzēsēji, un kopumā glābšanas darbi ilguši aptuveni pusstundu.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Gaismas pils, lifts

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats