17. maijs, Piektdiena
Vārda dienas: Dailis, Herberts, Umberts
Sākuma lapa » Sabiedrība » Autovadītājiem jārēķinās ar aktīviem remontdarbiem
Autovadītājiem jārēķinās ar aktīviem remontdarbiem
Autors: NRA.lv / 12. jūnijs 2014, 10:28
"Latvijas Valsts ceļi” informē, ka valsts ceļu tīklā rit aktīva remontdarbu sezona un ir jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem būvdarbu zonās.


Šobrīd valsts ceļu tīklā būvdarbi norisinās kopumā 34 objektos. Ir uzsākta autoceļa (a/c) P24 Smiltene – Valka rekonstrukcija posmā no 30. līdz 34.km un P85 Rīgas HES – Jaunjelgava 14.-27.km. Būvdarbu vietās ir ieviesti satiksmes ierobežojumi.

Aicinām iedzīvotājus sekot līdzi remontu norisei un informēt, ja rodas jautājumi par veicamo darbu kvalitāti un satiksmes organizāciju. Informāciju un fotoattēlus lūdzam iesūtīt twitter.com/LVceli vai uz e-pastu kvalitate@lvceli.lv. Visa saņemtā informācija, arī anonīmā, tiks pārbaudīta, objekti apsekoti. Tomēr, lai būtu iespējams saņemt LVC speciālistu atbildes, lūdzam norādīt arī savu kontaktinformāciju.

Apjomīgākie darbi notiek ceļa maršrutā E22, posmā Ludza – Terehova (Ludza – Nirza) 129,3. – 147,1.km. Tur notiek ES Kohēzijas fonda līdzfinansēta ceļa rekonstrukcija, kas iesākusies iepriekšējā būvsezonā un darbus plānots pabeigt šogad. Kopumā šie darbi izmaksās 20,3 miljonus eiro.

Viens no garākajiem šogad aktīvajiem būvobjektiem ir 23 km garais autoceļa A10 Rīga – Ventspils remontposms pie Talsiem, kur tiek veikta seguma atjaunošana un pastiprināšana. Pašreiz aktīvi darbi uz ceļa notiek četrās atsevišķās vietās, kur satiksme tiek regulēta ar luksoforiem un paredzamais laiks šī posma šķērsošanai ir 30 minūtes.

Paralēli lielajiem rekonstrukcijas objektiem, uz valsts reģionālās un vietējās nozīmes ceļiem ir uzsākta asfaltēto ceļa segumu virsmas apstrādes darbi. Ar šo tehnoloģiju esošā ceļa klājuma bojājumus labo un vienlaidus izveido plānu un izturīgu sīkšķembu kārtu, kas piesaistīta pamatnei. Virsmas apstrādes darbi notiek ātri un parasti ilgst vien dažas dienas, tomēr to izpildes laikā ievieš būtiskus satiksmes ierobežojumus.

Daudzviet īslaicīgi satiksmes ierobežojumi ieviesti vietās, kur šobrīd tiek atjaunots brauktuves marķējums. Pārsvarā tas tiek darīts Pierīgā un citos reģionos uz ceļiem ar augstu satiksmes intensitāti. Prioritātes šiem darbiem ir ass līnijas un gājēju pāreju nodilušā krāsojuma atjaunošana.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Latvijas Valsts ceļi, remontdarbi

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats