12. maijs,
Vārda dienas: Ina, Ināra, Inārs
Sākuma lapa » Sabiedrība » Ždanoka gatavojas iesniegt prasību Eiroparlamentā
Ždanoka gatavojas iesniegt prasību Eiroparlamentā
Autors: Apollo.lv / 7. maijs 2014, 17:40
Latviju pārstāvošā Eiroparlamenta deputāte Tatjana Ždanoka (LKS) rosinājusi savus kolēģus atbalstīt viņas prasību Eiropas Komisijā (EK), lai Ukrainas nacionālistu kustība «Labējais sektors» tiktu atzīta par teroristisku organizāciju, ziņo Krievijas mediji.


Ja Ždanokas prasība tiktu apmierināta un EK «Labējo sektoru» atzītu par teroristisku organizāciju, Eiropas savienībai (ES) būtu jāiesaldē visu zināmo kustības dalībnieku banku konti ES valstīs, viņiem tiktu automātiski arī liegta iebraukšana ES dalībvalstu teritorijā un ES drošības iestādēm būtu jāsāk meklēt un aizturēt organizācijas biedrus, raksta Apollo.lv.

Tāpat Ždanoka atzīmē, ka prasības pieņemšanas gadījumā, EK nolemtais būtu jāievēro arī jaunajai Ukrainas pagaidu valdībai, kura beidzot būšot spiesta politiskās organizācijas nošķirt no labējo ekstrēmistu organizācijām.

Iesniegt šādu prasību Ždanoku mudinājuši traģiskie notikumi Odesā, kur «Labējā sektora» kaujinieki sadedzinājuši 43 Ukrainas federalizācijas atbalstītājus. «Un ar aizliegumu būtu pat vēl par maz, ir nepieciešams pilnībā iznīcināt šo ekstrēmistisko organizāciju, atbruņot viņu kaujiniekus un stādīt viņus tiesas priekšā,» uzsver Ždanoka.

Eiroparlamentāriete arī aicināja starptautisko sabiedrību sniegt konkrētu signālu Ukrainas varas iestādēm, ka «ar fašistiem simpatizēt nedrīkst.»


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Tatjana Ždanoka

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats