25. aprīlis, Ceturtdiena
Vārda dienas: Bārbala, Līksma
Sākuma lapa » Sabiedrība » RD sola dažādus labumus tiem, kam būs Rīdzinieka karte
RD sola dažādus labumus tiem, kam būs Rīdzinieka karte
Autors: Apollo.lv / 7. maijs 2014, 17:19
Rīgas domes (RD) Finanšu un administrācijas lietu komitejas deputāti trešdien akceptējusi lēmumprojektu, kas nosaka «Rīdzinieka kartes» statusu un reglamentē tās lietošanu, portāls «Apollo» uzzināja pašvaldībā.


Atbilstoši sagatavotajam lēmumam, «Rīdzinieka karte» ir personalizētā viedkarte (e-talons), kuru izsniedz pašvaldības uzņēmums «Rīgas satiksme» (RS) un kuras lietotājiem tiek dotas tiesības saņemt RD, pašvaldības kapitālsabiedrību un to sadarbības partneru piedāvātos atvieglojumus, pakalpojumus un priekšrocības. «Rīdzinieka karte» ir izmantojama norēķiniem par Rīgas iestāžu un pašvaldības sadarbības partneru sniegtajiem pakalpojumiem, kā arī apliecina rīdzinieka statusu un personas identitāti.

Rīdzinieka kartei tiek noteikti šādi mērķi:  apliecināt personas identitāti uzrādīšanas kārtībā bez elektroniskas identifikācijas un autentifikācijas;  nodrošināt personai iespēju ātri un ērti izmantot «Rīdzinieka kartes» pakalpojuma funkciju, veicot elektronisku identifikāciju un autentifikāciju pie elektroniskā kartes lasītāja ar «Rīdzinieka kartei» elektroniski piesaistītu derīgu rīdzinieka statusu;  atvieglot norēķināšanos par Rīgas iestāžu un pašvaldības sadarbības partneru pakalpojumiem.

«Rīdzinieka karti» administrēs RS atbilstoši noteikumiem «Abonementa biļešu izmantošanas kārtība». Uzņēmumam būs tiesības saņemt nepieciešamo informāciju no Rīgas iestādēm «Rīdzinieka kartes» mērķu īstenošanai, ievērojot normatīvajos aktos noteikto kārtību.

Iegūt rīdzinieka statusu un saņemt «Rīdzinieka karti», aizpildot attiecīgu pieteikumu RS, varēs persona no septiņu gadu vecuma, kuras deklarētā dzīvesvieta ir Rīgā vai kurai Rīgā pieder nekustamais īpašums.

«Ar Rīdzinieka kartes piedāvājumu turpināsim motivēt, lai cilvēki, kas reāli dzīvo Rīgā, te arī deklarētos. Tas būs izdevīgi viņiem – saņemot dažādas atlaides un atvieglojumus, gan arī pilsētai, jo tā panāksim nodokļu pieaugumu  galvaspilsētas budžetā,» norāda Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC).


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Nils Ušakovs, Rīdzinieka karte

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats