04. maijs, Sestdiena
Vārda dienas: Viola, Vizbulīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » Provokācija pret Parādnieka bērnudārzniekiem
Provokācija pret Parādnieka bērnudārzniekiem
Autors: Imants Vīksne / NRA.lv / 7. maijs 2014, 10:54
Pret Saeimas deputātu Imantu Parādnieku un viņa ģimenei piederošo bērnudārzu Pūcīte pagājušajā naktī pastrādāta riebīga provokācija.


Tumsas aizsegā kāds sētai pielīmējis papes plāksnīti ar uzrakstu judenfrei, ko no vācu valodas var tulkot kā žīdubrīvs. Uz anonīmo izsaukumu reaģēja pašvaldības policija – uzraksts nekavējoties tika noņemts, bet lietas materiāli nodoti tālākai izmeklēšanai Drošības policijā. Kāds kurina etnisko naidu, un pilnīgi skaidrs, ka šoreiz tā nav Parādnieku ģimene. Bērnudārzā notiek gatavošanās Mātes dienas pasākumiem, un nevienam te nav ne laika, ne vēlēšanās sniegt paskaidrojumus policijai vai taisnoties žurnālistiem.

Aizdomīgi, ka publicitāti no šā incidenta cenšas gūt Apvienība pret nacismu. Tās līderis Jānis Kuzins gan piekrīt NRA.lv, ka jābūt muļķim, lai pie savas ēkas līmētu kaut ko tādu. Nav šaubu, ka notikusi provokācija. Tomēr biedrība šo provokāciju vērš vēl lielāku. “Aicinām ierosināt krimināllietu par naida kurināšanu pret visu bērnudārza vadību un īpašniekiem,” teikts oficiālā paziņojumā.

I. Parādnieks lēš, ka plāksnīte uz sētas uzlīmēta īsi pēc pulksten pieciem rītā. Līme vēl nebija nožuvusi. Tātad kāds uzlīmējis, sabildējis, izsaucis policiju un vēl bildes masu medijiem izsūtījis. Tikpat labi tas varētu būt kāda “nacisma apkarotāja” roku darbs. Biedrības reakcija bija ļoti operatīva. Tomēr Kuzins apgalvo, ka nav pie vainas - jau trīs nedēļas viņš dzīvojot pa Liepāju. Fotogrāfijas medijiem patiešām izsūtījis, taču saņēmis no kāda nepazīstama Antona Antoņēviča. Tas savukārt apgalvojis, ka plāksne pie bērnudārza karājas jau kopš 4. maija. Nav gan skaidrs, kāpēc Kuzins savam ziņotājam tik akli uzticējies, faktus nav pārbaudījis, bet vieglu roku apsūdzējis bērnudārzniekus un viņu aprūpētājus naida kurināšanā, pie izdevības vēl viņiem pierakstot nacisma propagandu.

Tiesībsargājošās iestāde tagad mēģinās noskaidrot īsto provokatoru. Tikmēr deputāts Imants Parādnieks pauž raizes, ka ar šādām zemiskām provokācijām tiek apdraudēta bērnu drošība un traucēts viņu miers.

NETĪRA CĪŅA. Papes plāksnīte pie bērnudārza sētas atradusies maksimums pāris stundu. Drošības policijai tagad jānoskaidro, kurš politiskajās cīņās izmanto tik zemiskus līdzekļus. Iespējams, ka līmētājs un fotografētājs ir viena un tā pati persona



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: bērnudārzs Pūcīte, Imants Parādnieks, Jānis Kuzins

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats