27. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Raimonda, Raina, Tāle
Sākuma lapa » Sabiedrība » Ušakovs: Bez Krievijas varam slēgt ciet Satiksmes ministriju un Latvijas dzelzceļu
Ušakovs: Bez Krievijas varam slēgt ciet Satiksmes ministriju un Latvijas dzelzceļu
Autors: Apollo.lv / 17. marts 2014, 13:11
Lielākā atšķirība starp 16.martu un 9.maiju ir tas, ka maija pasākumi nenotiek pie Brīvības pieminekļa – valsts galvenā simbola, LTV raidījumā «Rīta Panorāma» uzsver Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC), mērs arī uzskata, ka viņa pārstāvētās partijas sadarbības līgumu ar «Vienoti Krievijai» nedrīkst lauzt, jo tas līdzinātos Latvijas vēstnieka atsaukšanai no Maskavas.


Ušakovs nesaskata problēmu, ka 16.martā vienlaicīgi ļauj notikt vairākiem pretējiem pasākumiem, jo aizliegums neliegtu personām ierasties pasākumā šā vai tā un tas konfrontācijas riskus tikai paaugstinātu. No drošības viedokļa šī gada 16.marts bijis labs, raksta Apollo.lv.

Viņš nevēlējās komentēt tiesas lēmumu, tomēr ļaut «antifašistiem» izmantot skaņu pastiprinošās ierīces, taču uzvēra, ka viss norisinājies, kā plānots, jo pirmie gājiena dalībnieki Brīvības pieminekli sasnieguši jau pēc tam, kad bija iestājies aizliegums izmantot skaņu pastiprinošās ierīces.

Jautāts, vai apmeklētu 9.maija pasākumus, ja viņš, līdzīgi kā Einārs Cilinskis, šādi riskētu zaudēt savu amatu, Ušakovs saka, ka 16.marta pasākumu neatbalsta, bet 9.maija pasākumu apmeklētu, jo tā ir viņa skaidra pozīcija un viņš neplāno to mainīt.

Viņš uzsver, ka 9.maijā provokāciju skaits ir nesalīdzināmi mazāks nekā 16.martā. Jautāts, vai tas varētu būt latviešu kūtruma dēļ, viņš atbild, ka 9.maija svinības nenotiek Rīgas centrā un atgādina, ka arī neviens no īstajiem vai neīstajiem antifašistiem neieradās Lestenes pasākumos.

Jautāts, vai Saskaņas centrs (SC) uzskata Krimas tā dēvēto referendumu par legālu, Ušakovs sacīja, ka savu pozīciju jau pauduši pirms divām nedēļām. «Netaisos analizēt, vai tas bijis likumīgs, mēs, kā jau teicu, esam par Ukrainas teritoriālo integritāti. Bet redzams, ka Krima tagad ļoti ilgu laiku vairs nebūs Ukrainas sastāvā, tas arī ir fakts.»

Viņš arī uzskata, ka SC nekādā gadījumā nevajadzētu lauzt sadarbības līgumu ar Vladimira Putina pārstāvēto partiju «Vienoti Krievijai». «Ja SC nolemtu lauzt savu līgumu ar «Vienoti Krievijai» tas būtu pielīdzināms gājienam, ja  Latvija atsauktu savu vēstnieku no Maskavas. Tā ir visu attiecību laušana, tam nav jēgas,» pauž Ušakovs.

«Pašreiz Krievijā citu partiju nav. Nu labi, ir komunisti un Žirinovkis, bet tās mēs nepieskaitīsim pie partijām. Tas nozīmē, ka, ja mēs gribam uzturēt kaut kādas attiecības ar Krieviju, tad tas ir viens no iespējamajiem kanāliem,» sacīja Ušakovs.

Viņš uzver, ka «pašlaik pastāv nopietni draudi, ka attiecības starp Eiropas Savienību un Krieviju aizies tik tālu, ka tiks ieviestas nopietnas ekonomiskās sankcijas, mēs būsim vislielākie cietēji no tā. Latvijas tranzīts ir par 70% atkarīgs no Krievijas, ja tiks ieviestas sankcijas pret Krieviju, mēs Satiksmes ministriju un «Latvijas dzelzceļu» vienkārši varam tasīt ciet, jo tie vienkārši vairs nebūs vajadzīgi. Apturēt kontaktus ar tiem cilvēkiem, kas Krievijā ir pašreiz pie varas, ņemot vērā, ka tur citas partijas nav. Šīs attiecības ir pluss.»

Latvija zaudētu arī tūristus no Krievijas, kas Latvijā vidēji tērējot trīs reizes vairāk naudas, nekā citu valstu tūristi, arī «viss Rīgas centrs no tā zaudēs» un grausti nevarēs tikt izremontēti, ja Krievijas pilsoņi pārstās iegādāties īpašumus, lai iegūtu uzturēšanās atļaujas. Tie esot Krievijas liberālāk noskaņotie pilsoņi, atzīmē Ušakovs.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Latvijas dzelzceļš, Nils Ušakovs, Vienoti Krievijai

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats