19. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Fanija, Vēsma
Sākuma lapa » Sabiedrība » Laba ziņa visiem, kas izmanto Rīgas sabiedrisko transportu
Laba ziņa visiem, kas izmanto Rīgas sabiedrisko transportu
Autors: Apollo.lv / 18. februāris 2014, 17:50
Šodien Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja akceptēja domes lēmuma projektu, kurā noteikts braukšanas maksas tarifs - 60 centi par vienu braucienu- sabiedriskajā transportā visiem pasažieriem, neatkarīgi no deklarētās dzīvesvietas, portālu «Apollo» informēja Rīgas domē.


Šo lēmumu Rīgas dome plāno pieņemt tuvākajā sēdē 25. februārī.

Jau ziņots, ka 6. februārī, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Einārs Cilinskis (VL-TB/LNNK) un Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) panāca vienošanos par atlaidēm visiem galvaspilsētas sabiedriskā transporta pasažieriem.

Ministrija un dome vienojās sākt darbu pie grozījumu izstrādes likumā «Par pašvaldībām», lai pilnveidotu Rīgas kā galvaspilsētas funkciju uzskaitījumu, piedāvātu risinājumus šo funkciju finansēšanai, tajā  skaitā arī par biļešu cenu sabiedriskajā transportā.

Tāpat puses bija vienisprātis, ka vienlaicīgi jāizstrādā jauns pašvaldību finanšu izlīdzināšanas likums ar mērķi kompensēt Rīgai izdevumus, kas ir saistīti ar plānotajos likuma grozījumos definētajām funkcijām.

Ņemot vērā, ka veikt izmaiņas šī gada valsts budžetā vairs nav iespējams, gan ministrs, gan domes priekšsēdētājs uzskata, ka grozījumi normatīvajos aktos varētu stāties spēkā 2015. gadā.

Šajā situācijā Rīgas dome šogad ir gatava no pilsētas budžeta līdzekļiem nodrošināt 50% atlaidi no brauciena pašizmaksas, tas ir tarifu 0,60 eiro gan rīdziniekiem, gan nerīdziniekiem.

Komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks uzskata, ka atlaides veicinās arī daudzo «Rīga 2014» Eiropas kultūras galvaspilsētas pasākumu apmeklētību: «Cita starpā šovasar plānoti daudzi lieli pasākumi, piemēram,  Pasaules koru olimpiāde un citi, kuri pulcēs daudz skatītāju. Rīgas domes noteiktās atlaides veicinās sabiedriskā transporta pieejamību gan rīdziniekiem, gan pilsētas viesiem, radot maksimāli labvēlīgus apstākļus kultūras pasākumu apmeklēšanai.»




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Nils Ušakovs, Rīgas dome, sabiedriskais transports, Vadims Baraņņiks

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats