17. maijs, Piektdiena
Vārda dienas: Dailis, Herberts, Umberts
Sākuma lapa » Sabiedrība » Latvijas logo ES prezidentūras laikā būs dzirnakmens
Latvijas logo ES prezidentūras laikā būs dzirnakmens
Autors: BNA.LV / 18. februāris 2014, 15:39
Kā viens no Latvijas prezidentūras ES atpazīstamības simboliem būs īpaši izveidots logo. Lēmums par logo izvēli tika apstiprināts pirmdien valdības slēgtajā sēdē. Kā skaidro Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības padomē Komunikācijas un sabiedrisko attiecību departamenta vadītāja Linda Jākobsone, logo apstiprināšana notika slēgtajā sēdē, lai neviens to nepaspētu pirms pieņemšanas reģistrēt.


Logo pamatā ir arhetipisks dzirnakmens tēls. Tā autors ir dizaina grafiķis, Latvijas metāla naudas dizaina autors Gunārs Lūsis.

Logo ir dalīts ar divām krāsām, lai parādītu, ka gads dalās divās prezidentūrās, bet logo līnijas veidotas tā, lai rosinātu rotācijas izjūtu.

Kā zināms, tika izsludināts konkurss par logo izveidi pagājušajā gadā, taču konkurss nevainagojās ar panākumiem, tāpēc māksliniekiem tika lūgts iesniegt savus piedāvājumus.

Kā ziņots iepriekš, Latvijas prezidentūra ES Padomē notika 2015. gada pirmajā pusē. Prezidentūras laikā ir plānots īpaši veidoto logo izmantot lietvedībā un prezidentūras pulbikācijas un prezentācijas materiālos, kā arī uz suvenīriem. To lietos gan telpiskajā, gan digitālajā vidē. 


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Latvijas prezidentūra ES, Linda Jākobsone, logo

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats