26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Sabiedrība » Valsts prezidents aicina Straujumu veidot jauno valdību
Valsts prezidents aicina Straujumu veidot jauno valdību
Autors: Diena.lv / 6. janvāris 2014, 16:55
Valsts prezidents Andris Bērziņš pirmdien aicināja Vienotības virzīto premjera amata kandidāti pašreizējo zemkopības ministri Laimdotu Straujumu veidot jauno valdību.


Konceptuālu atbalstu Straujumai kā jaunās valdības veidotājai pauduši arī potenciālie koalīcijas partneri - Nacionālā apvienība, Reformu partija, Zaļo un zemnieku savienība un pie frakcijām nepiederošo deputātu grupa, raksta Diena.lv.

Straujuma dzimusi 1951.gada 24.februārī. Viņa ir beigusi Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultāti, 1992.gadā viņa ieguvusi ekonomikas doktora grādu.

Pēc augstskolas beigšanas Straujuma strādājusi Latvijas Zinātņu akadēmijas Ekonomikas institūtā, SIA Latvijas Datu centrs, kā arī vadījusi SIA Latvijas Lauksaimniecības konsultāciju un izglītības atbalsta centrs.

Kopš 1999.gada 16.novembra Straujuma strādāja par valsts sekretāra vietnieci Zemkopības ministrijā, bet no 2000.gada 9.oktobra līdz 2006.gada 31.decembrim viņa bija Zemkopības ministrijas valsts sekretāres amatā.

No 2007.gada janvāra līdz 2010.gada decembrim Straujuma ieņēma Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāres amatu, bet no 2011.gada janvāra līdz oktobrim viņa bija ministrijas valsts sekretāra vietniece.

2011.gada 25.oktobrī Saeima apstiprināja Valda Dombrovska valdību ar Straujumu zemkopības ministres amatā. Toreiz Straujumu šim postenim bija virzījusi Vienotība, lai gan viņa pati bija bezpartejiska.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andris Bērziņš, Laimdota Straujuma

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats