25. maijs, Sestdiena
Vārda dienas: Anšlavs, Junora
Sākuma lapa » Sabiedrība » Eksprezidents ar īpašu aicinājumu vēršas pie politiķiem
Eksprezidents ar īpašu aicinājumu vēršas pie politiķiem
Autors: Apollo.lv / 12. novembris 2013, 10:43
Bijušais Valsts prezidents Guntis Ulmanis īpaši vēršas pie politiķiem, kurus aicina aizmirst par peļņu un labumiem, bet domāt, kā iedzīvotājiem nodrošināt svētkus.


Sarunā LNT raidījumā «900 sekundes» Ulmanis sacīja, ka pēdējā laikā vairāki Latvijas politiķi sevi ir apliecinājuši no labās puses, taču vienlaikus viņš uzsvēra, ka nepieciešams vairāk domāt par aktivitātēm tautas interesēs. «Daudz kas ir izprasts, ir stabilitāte, taču, manuprāt, cena par to ir mazliet par lielu,» teica viņš.

Ulmanis īpaši politiķiem adresētā vēlējumā norādīja, ka tiem ir jāaizmirst par peļņu un labumiem, bet vairāk jādomā, kā uzlabot iedzīvotāju labklājību. «Manuprāt, vienreiz jāizbeidz izvirzīt politiskos mērķus. Jāizvirza mērķi, kas ļautu tautai dzīvot labāk. Latvijas dibināšanas 100 gadi tuvojas. Jāapzinās tas lepnums, gods un cīņas griba. Katrā ģimenē jāsaka – esmu lepns, bagāts, jo dzīvoju Latvijā,» sacīja eksprezidents.

Politiķi šobrīd nepietiekami rūpējas par sabiedrisko labumu. «Jāmaina arī valsts pārvaldes sistēma, birokrātiskais aparāts jūtas pārāk komfortabli,» atzina eksprezidents.

Ulmanis noliedza pēdējā laikā arvien biežāk izskanējušo atziņu, ka latvieši ir čīkstētāju tauta. «Mans vēlējums ir būt mazliet drosmīgākiem. Ne visiem iet labi, bet to var labot. Vajag paskatīties, ko var izdarīt, lai kļūtu labāk,» teica viņš.

Savukārt, runājot par nākamā gada valsts budžetu, Ulmanis atzina, ka tas noteikti būs izaugsmes budžets, raksta Apollo.lv. «Izaugsme būs noteikti, nav cita varianta. Tikai aklais var neredzēt, ka aktivitātes ir daudz lielākas.»




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Guntis Ulmanis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats