02. maijs, Ceturtdiena
Vārda dienas: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Sākuma lapa » Sabiedrība » Ušakovs sola laika biļeti un vairāk sabiedriskā transporta joslu
Ušakovs sola laika biļeti un vairāk sabiedriskā transporta joslu
Autors: Apollo.lv / 8. oktobris 2013, 16:24
Lai iedzīvotāji aktīvāk izmantotu sabiedrisko transportu, Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) sola, ka jau tuvākajā nākotnē vairāk tiks izveidotas tikai sabiedriskajam transportam paredzētas joslas. Vēl plānots ieviest tā dēvēto laika biļeti.


Intervijā laikrakstam «Latvijas Avīze» Ušakovs atzina, ka pēc diviem gadiem, kad tiks pabeigta Salu tilta atjaunošana, sabiedriskā transporta joslas būs uz visiem tiltiem, izņemot Akmens tiltu.

«[..] Tad sabiedriskais transports kļūs ātrāks par automobiļiem. Šīs kvalitātes dēļ daudzi, kas bija autobraucēji, varētu kļūt par pasažieriem,» laikrakstam teica Rīgas mērs.

Ušakovs arī noliedz, ka domē plāno «pilsētas satiksmes tīkla zonēšanu», uzsverot, ka nākamā reforma būs «laika biļetes» ieviešana, raksta Apollo.lv. «Tas notiktu pēc Salu tilta remonta pabeigšanas un minēto sabiedriskā transporta joslu ieviešanas. Tad pasažieris iegādātos biļeti stundas vai pusotras stundas braucienam – jebkurā virzienā. Pagaidām to nevar sastrēgumu dēļ, jo nav prognozējami, cik ilgā laikā izdosies tikt pāri Salu vai Akmens tiltam,» sacīja Ušakovs.

Ja jaunā sabiedriskā transporta biļešu reforma notiks veiksmīgi, dome varētu strādāt pie tā, lai rīdziniekiem braukšana būtu par velti.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Nils Ušakovs, sabiedriskais transports

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats