17. maijs, Piektdiena
Vārda dienas: Dailis, Herberts, Umberts
Sākuma lapa » Sabiedrība » Neplānotā pārbaudē konstatē ceļa seguma neatbilstību E22 posmā
Neplānotā pārbaudē konstatē ceļa seguma neatbilstību E22 posmā
Autors: Apollo.lv / 4. septembris 2013, 16:59
VAS «Latvijas Valsts ceļi» (LVC) Ceļu laboratorija veikusi nepabeigtā autoceļa E22 posma Viskāļi – Koknese satiksmes mezglā ar autoceļu P80 noņemto asfaltbetona paraugu laboratorisko pārbaudi un konstatējusi neatbilstību.



Kā informē VAS «Latvijas Valsts ceļi» pārstāve Ieva Niedra, pārbaudes rezultātā konstatēts, ka seguma virskārtai ir nepietiekoša seguma pretestība deformācijām, savukārt apakškārtai konkrētajos paraugos pretestība deformācijām ir pietiekoša.

LVC Ceļu laboratorija veiks izmantotā asfaltbetona masas padziļinātu testēšanu, kā arī izurbs papildus asfaltbetona paraugus minētajā ceļa posmā, lai konstatētu kopējo platību, kurā izmantots prasībām neatbilstošs asfaltbetons.

Pēc visu nepieciešamo pārbaužu rezultātu saņemšanas LVC pieprasīs būvuzņēmējam - piegādātāju apvienībai «Kokneses ceļš» - neatbilstošās virskārtas nomaiņu.


Kā ziņots, 30.augustā minētajā posmā tika veikta neplānota asfaltbetona seguma paraugu ņemšana, kurā piedalījās Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) un satiksmes ministrs Anrijs Matīss. Šī ceļa posma celtniecību veic piegādātāju apvienība «Kokneses ceļš», kas sastāv no SIA «8. CBR», SIA «Strabag» un SIA «Rīgas Tilti», būvuzraudzību veic SIA «Polyroad».

LVC sola arī turpmāk informēt par veiktajām pārbaudēm autoceļu celtniecības objektos, konstatētājām neatbilstībām un turpmāko rīcību.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: autoceļš E22, Latvijas Valsts ceļi

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats