26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Sabiedrība » Sprūdžam Lemberga rīcība šķiet neizprotama un smieklīga
Sprūdžam Lemberga rīcība šķiet neizprotama un smieklīga
Autors: Apollo.lv / 15. augusts 2013, 15:03
Izplatot informāciju, ka vides aizsardzības un reģionālās attīstītības ministram Edmundam Sprūdžam (RP) it kā sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols par Aivara Lemberga personas koda publiskošanu, Lembergs kārtējo reizi manipulē ar sabiedrības viedokli, mēģinot novērst uzmanību no negatīvās publicitātes apkaunojošajā kriminālprocesā, paziņojumā medijiem norāda ministrs.


Sprūdžs uzsver, ka Lemberga «uztraukums» par personas koda publiskošanu ir «neizprotams un smieklīgs», jo viņš pats pastāvīgi esot publicējis vai nav iebildis pret savu personas datu publiskošanu plašākai sabiedrībai.

Sprūdžs norāda, ka, piemēram, Lemberga personas kods visiem  interesentiem apskatāms publikācijā Latvijas Vēstnesī «http://www.lvportals.lv/print.php?id=106979»‎. Tas esot attēlots arī uz grāmatas vāka «Ar mani, par mani, pret mani. Aivars Lembergs. Intervijas, anekdotes, dzejoļi, pastāsti, zīmējumi, karikatūras».

«Tas dod katram iespēju izmantot Lemberga personas kodu pēc saviem ieskatiem, piemēram, sveikt ar publicitātes atkarību sirgstošo Ventspils deputātu dzimšanas dienā,» norāda Sprūdžs.

Sprūdžs uzsver, ka ne ministrija, ne arī ministrs nav saņēmis uzaicinājumu ierasties Datu valsts inspekcijā (DVI), tāpat VARAM rīcībā nav informācijas, ka saistībā ar Lemberga sūdzību administratīvā pārkāpuma lieta būtu ierosināta un uzsākta.

Ministra biroja pārstāvji ceturtdien, 15. augustā, sazinājās ar DVI direktora vietnieci Aigu Balodi, kura apliecināja, ka Lemberga sūdzība par viņa personas koda publiskošanu vēl tikai tiek izskatīta, nekādi lēmumi nav un tuvākā mēneša laikā arī netiks pieņemti.

Kā aģentūru LETA iepriekš  informēja Lembergs, pārbaudes gaitā DVI rīcībā esošā informācija liecina, ka tieši Sprūdžs ir rīkojuma autors un kā amatpersona ir atbildīgs par Fizisko personu datu aizsardzības likuma pārkāpumu, kas tika veikts, nododot publicēšanai rīkojumu, kurā bija norādīts Lemberga personas kods. Līdz ar to, pamatojoties uz Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 236.10, 246 un 247.pantu, DVI esot pieņēmusi lēmumu ministram Sprūdžam noformēt administratīvo protokolu par minēto pārkāpumu.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Aivars Lembergs, Edmunds Sprūdžs

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats