26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Sabiedrība » Ušakovs uzdot pašvaldībai izstrādāt darba plānus vēlētājiem doto solījumu izpildei
Ušakovs uzdot pašvaldībai izstrādāt darba plānus vēlētājiem doto solījumu izpildei
Autors: NRA.lv / 13. augusts 2013, 13:20
Lai īstenotu solījumus, ko pirms vēlēšanām rīdziniekiem deva Rīgas domē valdošās koalīcijas deputātu kandidāti, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs uzdevis visu domes struktūrvienību vadītājiem veidot darba plānu 2013. – 2017.gadam, ievērojot „Saskaņas centrs”/”Gods kalpot Rīgai!” programmā noteiktās prioritātes.



„Pirms pašvaldību vēlēšanām Rīgā mēs vēlētājiem solījām īstenot ļoti konkrētas lietas, kas bija ietvertas mūsu programmā. Vēlētāju paustais lielais atbalsts uzliek mums pienākumu precīzi īstenot to, ko esam apsolījuši,” – norāda N.Ušakovs.

Vadības uzdevumā, piemēram, Īpašuma departamentam uzdots iekļaut darbā plānā Rīgas kongresu nama un VEF Kultūras pils rekonstrukciju, visu pašvaldībai piederošo graustu nojaukšanu, jaunas daudzfunkcionālas vieglatlētikas manēžas izveidi Ziepniekkalnā, skolu un bērnudārzu ēku siltināšanu, aktu un sporta zāļu remontus, teritorijas labiekārtošanu, jaunu bērnudārzu būvniecību, Rīgas Dzemdību nama fasādes siltināšanu, ventilācijas sistēmu un palātu remontu, Rīgas 1.slimnīcas operāciju bloka un intensīvās terapijas nodaļas izveidi, Rīgas Volejbola skolas siltināšanu un remontu, bijušo kopmītņu ēku Dolomīta ielā 1, Lielupes ielā 1,k1, Ziepju ielā 11, Bauskas ielā 189, Mangaļsalas ielā 21 renovāciju, u.c.

Savukārt Pilsētas attīstības departamentam jāplāno renovācijas darbu uzsākšana Ziedoņdārzā un Grīziņkalnā, krastmalas rekonstruēšana Mūkusalas ielā, remontdarbi Esplanādē, Kronvalda parka un Viesturdārza labiekārtošana, loģistikas parka izveide Kundziņsalā, informācijas centra un muzeja izveide Centrāltirgū, u.c.

Labklājības departamentam jāiekļauj darba plānā vienotas datu bāzes izveidi ar visu informāciju par Sociālā dienesta klientiem, jaunu programmu nodrošināšanu darbaspējīgo pabalsta saņēmēju sociālai rehabilitācijai, programmas izstrādi par iespēju jaunajām ģimenēm īrēt pašvaldības daļēji dotētus dzīvokļus, u.c.

Satiksmes departamentam prioritāri jāstrādā pie ielu remontu programmas, kā arī pie tādiem projektiem kā Sarkandaugavas dzelzceļa pārvads, Austrumu maģistrāles pēdējais posms pie Ieriķu ielas, dzelzceļa pārvads starp Imantu un Zolitūdi. Jāsagatavo arī lietus kanalizācijas sistēmu remonta programma, u.c.

Pilsētas izpilddirektoram un izpilddirekcijām jānodrošina iekškvartālu remontdarbi Ķengaragā, Juglā, Vecmīlgrāvi, Ziepniekkalnā, Mežciemā, Bolderājā, Sarkandaugavā, Teikā, Čiekurkalnā, Pārdaugavā; jāturpina remontdarbi tajos mikrorajonos, kur remonti jau uzsākti, bet vēl nav pabeigti, kā arī jāplāno vides labiekārtošanas programma iekškvartālu pagalmos.

Mājokļu un vides departamentam jānodrošina, lai papildus projektiem, kas jau uzsākti, dzīvokļu rindā gaidošajiem rīdziniekiem nodrošinātu vismaz 3000 dzīvokļus. Departamentam uzdots veikt pasākumus iedzīvotāju informēšanai par energoefektivitātes un ēku siltināšanas jautājumiem, kā arī sagatavot nepieciešamo dokumentāciju, lai 90% atlaidi nekustamā īpašuma nodoklim varētu piemērot tiem mājokļiem, kuros veikta siltināšana.

Pašvaldības policijai 2013.- 2017.gada darba plānā jāiekļauj tādi uzdevumi kā patrulēšanas nodrošināšana Bolderājas un Daugavgrīvas, Vecmīlgrāvja un Vecāķu, Juglas, Maskavas forštates, Grīziņkalna, Mežciema, Sarkandaugavas , Dārzciema, Čiekurkalna un Brasas, Teikas, Šampētera un Pleskodāles, Āgenskalna un Zasulauka, Jaunciema, Trīsciema un Sužu, Berģu, Dārziņu un Rumbulas, Torņkalna un Šķirotavas apkaimēs, videonovērošanas kameru skaita palielināšanai pilsētas centrā un cīņai ar grafiti.

Struktūrvienību vadītājiem kopā ar Rīgas domes Finanšu departamentu jāplāno arī nepieciešamo finansu līdzekļu pieprasījums, lai varētu īstenot darba plānā noteiktos uzdevumus.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Nils Ušakovs, Rīgas dome, Saskaņas centrs

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats