02. maijs, Ceturtdiena
Vārda dienas: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Sākuma lapa » Sabiedrība » LPS vadītāja amatam atkārtoti virza Jaunsleini
LPS vadītāja amatam atkārtoti virza Jaunsleini
Autors: NRA.lv / 2. augusts 2013, 15:44
Šodien Novadu vadītāju apvienības sapulcē pašvaldību vadītāji tika aicināti Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) vadītāja amatā vēlreiz apstiprināt tās pašreizējo priekšsēdi Andri Jaunsleini..


Uzrunājot klātesošos novadu pašvaldību vadītājus, Ogres mērs Edvīns Bartaševičs aicināja atbalstīt Jaunsleini LPS vadītāja amatā. Viņš uzsvēra, ka Jaunsleinis ir cilvēks, kurš ir spējīgs vadīt LPS un vienmēr atrast nepieciešamos kompromisus.

9.augustā gaidāmajā LPS 24.kongresā notiks LPS vadības - gan LPS valdes, gan LPS priekšsēža - vēlēšanas. Pašreizējais LPS vadītājs Jaunsleinis savienību vada kopš 1993.gada. Pirmos trīs gadus LPS tika vadīta sabiedriskā kārtā, bet no 1996.gada LPS vadītāja amats Jaunsleinim bija kā pastāvīgs amats.

Par Novadu pašvaldības apvienības vadītāju šodien teju vienbalsīgi ievēlēja Auces novada priekšsēdētāju Gintu Kaminski (ZZS). Kaminskis bija vienīgais kandidāts uz šo amatu, un par viņu balsoja teju visi apvienības sapulces dalībnieki. Balsojumā atturējās divi dalībnieki. Kaminska kandidatūrai atbalstu šajā amatā iepriekš izteica arī vietējie līderi, kas pārstāv Reģionu aliansi.

Pēc jaunā amata iegūšanas Kaminskis, uzrunājot klātesošos, norādīja, ka pašvaldības ir gan mazas, gan lielas, gan arī vidējas un katrai no tām ir savas intereses. Tāpēc svarīgi būt vienotiem, lai varētu profesionāli komunicēt ar lielajām pilsētām un vienoties par kopīgām interesēm. "Ja panāksim, ka lielās pilsētas nevis nāks ar paziņojumu, ka pieprasa ministra demisiju, bet gan nāks pie Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) ar lūgumu prasīt ministra demisiju, tas būs sasniegums," sacīja Kaminskis.

Tāpat viņš uzsvēra, ka ne jau Saeimas deputāti, bet gan LPS pārstāv visu Latviju. Viņš novēlēja novadu pašvaldībām būt vienotām savās domās un kopīgi atrisināt daudz problēmu.
Savukārt līdzšinējais apvienības vadītājs Bartaševičs ("Ogres novadam") novēlēja jaunajam vadītājam cītīgi strādāt.

Par Kaminska vietniekiem novadu apvienībā tika iecelti Skrundas novada vadītāja Nellija Kleinberga un Mālpils novada priekšnieks Aleksandrs Lielmežs. Savukārt apvienības valdē darbosies pa diviem pašvaldību pārstāvjiem no katra reģiona. Kurzemi valdē pārstāvēs Kleinberga un Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks, Vidzemi pārstāvēs Rūjienas novada vadītājs Guntis Gladkins un Beverīnas novada vadītāja Cilda Purgale.

No Zemgales reģiona valdē ievēlēti Rundāles novada vadītājs Aivars Opmanis un Jaunjelgavas novada priekšsēdētājs Guntis Lībeks, bet no Latgales - Ilūkstes novada priekšsēdētājs Stefans Rāzna un Kārsavas novada vadītāja Ināra Silicka. Savukārt Rīgas reģionu turpmāk pārstāvēs Aleksandrs Lielmežs un Salaspils novada priekšsēdētājs Raimonds Čudars.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andris Jaunsleinis, Latvijas Pašvaldību savienība

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats