27. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Raimonda, Raina, Tāle
Sākuma lapa » Sabiedrība » Repše pastāsta par savām ambīcijām un aizrāda bijušajiem kolēģiem
Repše pastāsta par savām ambīcijām un aizrāda bijušajiem kolēģiem
Autors: Apollo.lv / 16. jūlijs 2013, 10:23
Biedrības «Latvijas attīstībai» vadītājs Einars Repše, no kura vadītās biedrības tiek plānots veidot partiju, cer, ka viņa jaunizveidotā partija pēc Saeimas vēlēšanām tiks «pienācīgi pārstāvēta parlamentā».


To Repše pastāstīja LNT raidījumā «900 sekundes»

«Amati un vietas ir darbarīks un līdzeklis. Mēs ceram, ka būsim pienācīgi pārstāvēti parlamentā. Ceram būt stipri virs 10%. Jau tagad bez jebkādas reklāmas kampaņas un  pirms vēl esam iepazīstinājuši ar savas partijas kodola cilvēkiem, es domāju, ka mēs varam rēķināties ar vismaz 10% vēlētāju atbalstu un domāju, ka šim skaitlim ir cerība pieaugt.»

Repše uzskata, ka ar šādu atbalstu partijai pilnīgi pietiktu: «Es pats, savulaik strādājot valdībā, zinu -  ja ir konsekventa ideja, un ja tu par viņu cīnies, tad arī viens ir karotājs.»

Repše cer, ka šī pārstāvniecība parlamentā ļaus partijai pretendēt arī uz pārstāvību valdībā, kas būtu nepieciešams, lai viņu idejas būtu vieglāk īstenot..

Atbildot uz jautājumu par «Vienotības» līderes Solvitas Āboltiņas bažām, ka Repšes jaunizveidotā partija varētu nākotnē sadarboties ar Saskaņas centru, Repše atbildēja: «Es drīzāk gribu teikt saviem bijušajiem kolēģiem - ja viņi grib strādāt ar «patriotisma kārti», tad to varbūt vajadzētu parādīt vairāk tādos jautājumos, kā piemēram, Krievijas gāzes monopols Latvijā.Jau iepriekš esam teikuši, ka labprāt sadarbotos ar visiem, kam Latvija ir tuva un dārga.»

Uz jautājumu, vai Saskaņas centrs atbilst šim aprakstam, Repše atbildēja, ka pagaidām ir grūti saskatīt šo atbilstību, īpaši pēc tādiem notikumiem kā referenduma par valsts valodu.

«Taču negribu nevienu kritizēt, to paši cilvēki redzēs un laiks rādīs,» sacīja Repše, piebilstot, ka par sadarbības partneriem varēšot spriest pēc vēlēšanu rezultātiem.

Repše arī neslēpa, ka labprāt būtu valdībā, kādā amatā - to rādīšot laiks.

Repše izvairījās atbildēt, vai būtu ar mieru kļūt par premjera amata kandidātu.

«Par to arī runāsim pēc vēlēšanām, jo Latvijā ir tradīcija, ka premjeru izvirza tā partija, kas savākusi visvairāk balsu. Es esmu strādājis šo darbu, esmu strādājis arī ministra darbu. Pilnīgi noteikti domāju, ka mums vajadzētu un arī es labprāt būtu valdībā, kur iespējams tieši strādāt pie dažādu ideju īstenošanas. Kādā tieši amatā - kāds būs svarīgākais, aktuālākais vai atbilstošākais vēlēšanu rezultātiem, to rādīs laiks,» sacīja Repše, piebilstot, ka no darba nevairās un būtu gatavs uzņemties arī visgrūtākos pienākumus.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Einars Repše, Latvijas attīstībai, Saeimas vēlēšanas

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats