27. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Raimonda, Raina, Tāle
Sākuma lapa » Sabiedrība » Kriminālie pašvaldību vēlēšanu deputātu kandidāti
Kriminālie pašvaldību vēlēšanu deputātu kandidāti
Autors: Apollo.lv / 26. maijs 2013, 21:28
Aivars Lembergs («Latvijai un Ventspilij»), kurš lielu laiku ir spiests veltīt nevis ventspilnieku labklājības celšanai, bet tiesas zālē mēģinot aizstāvoties pret viņam izvirzītajām apsūdzībām kriminālos noziegumos, tāds nav vienīgais deputāta kandidāts šajās pašvaldību vēlēšanās.  Ne tiem, kuri patlaban tiesājas, ne tiem, kuriem sodāmība dzēsta, likums neliedz atkārtoti mēģināt gūt uzticību vēlētāju vidū. Kriminālapsūdzētu un iepriekš tiesātu deputātu kandidātu šajās pašvaldību vēlēšanās dominē Zaļo un zemnieku savienībā un apvienībā Saskaņas centrs, vēsta TV raidījums «Nekā personīga»


Uz mēra amatu Balvu novadā pretendē Juris Boldāns. No tēvzemiešu saraksta Boldāns startēja 9.Saeimas vēlēšanās, un iekļuva parlamentā. Taču tajā viņš nenostrādāja nevienu dienu. Jo viņu tiesāja un atzina par vainīgu vēlēšanu rezultātu viltošanā un sodīja ar astoņu mēnešu cietumsodu. Boldānam sodāmība ir dzēsta un formāli viņam šķēršļu kandidēt šajās pašvaldību vēlēšanās  nav.

Saskaņietis Juris Silovs parlamentā dažus mēnešus pabija deputāta godā, taču atklājās tumši traipi viņa biogrāfijā. Būdams Garkalnes mērs Silovs, dzērumā vadīja domes auto reibumā, to sasita un cerēja izkrāpt apdrošināšanas naudu, noformējot, ka auto negadījuma brīdī it kā vadījusi dzīvesbiedre. Negaidot Saeimas balsojumu par izdošanu tiesāšanai, Silovs pats nolika deputāta mandātu. Saskaņas centrs savu biedru vienu nelaimē nepameta un pēc laika iekārtoja darbā Rīgas namu apsaimniekotājā. Tomēr darbs Rīgā Silovam nav izrādījies tik tuvs sirdij, un viņš atkal kandidē Garkalnes novadā.

Cīņa bagātajā novadā var izvērsties visai interesanta, jo savas pozīcijas tik viegli negribēs atdot līdzšinējais Garkalnes novada mērs Mārtiņš Gunārs Bauze- Krastiņš. Savulaik viņu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs sodīja par to, ka viņš kā mērs pieņēma darbā savu meitu, kura veidoja domes sabiedriskās attiecības. Bauze - Krastiņš no uzliktā soda mācījās, un šajā amatā pieņēma savu  dēlu.

Bauzes - Krastiņa partijas biedram no Latvijas Zemnieku savienības, deputāta kandidātam Ķekavas novadā Andim Adatam vēlme tikt pie lielāka atalgojuma pašvaldībā beidzās ar krimināllietu. 2008.gadā būdams Baložu pilsētas mērs, Andis Adats atbalstīja vairāk nekā divu tūkstošu latu piemaksu pie savas algas. Vēlāk viltoja domes sēdes protokolu, lai izskatās, ka  izšķirošajā sēdē nemaz nav piedalījies. Adatu sauca pie kriminālatbildības par dokumentu viltošanu un jau divas tiesu instances viņu atzinušas par vainīgu noziegumā, piespriežot naudas sodu.

Uz Jūrmalas mēra krēslu pretendējošais Raimonds Munkevics apsūdzēts par kukuļdošanu. Viņš jau reiz bija pilsētas vadītāja amatā un solīja 10 tūkstošs latu  domes deputātei Ivetai Blauai, lai viņa nepiedalītos apvērsumā pret viņu. Amatu Munkevics zaudēja tik un tā, un vēl arestā pavadīja vairākus mēnešus. Taču Munkevica vaina ar tiesas spriedumu nav pierādīta, jo Jūrmalas tiesa šo lietu velk garumā jau pusotru gadu.

Saskaņas centra mēra amata kandidāts Liepājā Jurijs Hadarovičs ir ticis divreiz tiesāts – par liecinieku ietekmēšanu un naudas izspiešanu. Sods jau sen dzēsts, un Hadarovičs var kandidēt. Liepājas domē cer  iekļūt  arī Lindermana partija «Par dzimto valodu» ar tās vienīgo  kandidāti – Jeļenu Osipovu. Viņa kopā ar savu vīru Jevgēņiju pie sava nama Liepājā uzlikusi plāksni krievu valodā un cer panākt krievu valodai oficiālu statusu arī domē. Drošības policija sākusi kriminālprocesu par Latvijas teritoriālās vienotības graušanu un Jevģēņijs Osipovs tiek turēts aizdomās kā viens no organizatoriem. Osipovs arī gribēja piedalīties vēlēšanās, taču nepilsoņa statuss viņam liedza to darīt.

Gluži vai par simbolu pašvaldību deputāta rīcības nesodāmībai kļuvis Jelgavas novada mērs Ziedonis Caune. Viņa dalība stirnu malumedībās tika pat nofilmēta, taču   kriminālprocesu pierādījumu trūkumu dēļ izbeidza. Par neprofesionālu vēlāk atzina policista rīcību, kurš malumedībās iesaistītās amatpersonas aizturēja un ieročus izņēma tikai vairākas stundas pēc notikušā. Caune medījam darba laikā pieķerts arī iepriekš, taču Zaļo un zemnieku savienības vēlētāji Jelgavas novadā palikuši Caunem uzticīgi.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Nekā personīga, pašvaldību vēlēšanas

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats