06. maijs, Pirmdiena
Vārda dienas: Didzis, Gaidis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Atbalsta vienota sabiedriskā medija izveides koncepciju
Atbalsta vienota sabiedriskā medija izveides koncepciju
Autors: Kate Namniece, BIZNESS.LV / 13. maijs 2013, 11:58
Ministru kabineta (MK) komiteja pirmdien nolēma atbalstīt jauna vienota sabiedriskā elektroniskā medija izveides koncepciju, tālāk to virzot izskatīšanai valdības sēdē.


Rīkojuma projekts, ko iesniedza Kultūras ministrija, paredz atbalstīt koncepcijas otro variantu, proti, Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio apvienošanu, kuru juridiskā apvienošana iecerēta līdz 2015.gada 1.janvārim.
Paredzēts, ka jaunā sabiedriskā medija uzturēšana piecos gados - līdz 2018.gadam - izmaksās aptuveni 89,2 miljonus latu
Kā norādīts koncepcijas kopsavilkumā, jaunā sabiedriskā medija uzturēšana piecos gados līdz 2018.gadam izmaksās aptuveni 89,2 miljonus latu.

Turpmākajiem pieciem gadiem nepieciešamais finansējums apvienotajam medijam tiek prognozēts 29,4 miljonu latu apmērā, bet papildu valsts budžetā būs nepieciešami apmēram 17,7 miljoni latu, no kuriem 12 miljoni latu jau ir iekļauti Nacionālajā attīstības plānā. 

Jaunā sabiedriskā medija uzdevums būs kļūt par lielāko mediju Latvijā un iecerēts, ka ar tā palīdzību būtiski tiks palielināta auditorija gan televīzijai, gan arī radio un internetam, lai 2018.gadā tā auditorija sasniegtu 70% valsts iedzīvotāju. Jaunajam medijam būs jāstiprina nacionālā identitāte, valoda, kultūra un sociāla atmiņa, kā arī jāveido demokrātiska un saliedēta sabiedrība, jāveicina piederība Eiropas un starptautiskajai kopienai, jāizplata zināšanas, jāveicina radošums, kā arī jāiesaista bērni un jaunieši. 

Tā stratēģiskais uzdevums ir ar multimediju satura piedāvājumu aktīvāk piesaistīt ekonomiski aktīvo cilvēku un jauniešu auditoriju, piedāvājot dinamisku un modernu saturu gan internetā, gan televīzijā, gan radio.




Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Latvijas Radio, Latvijas Televīzija, sabiedriskais medijs, vienots medijs

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats