06. maijs, Pirmdiena
Vārda dienas: Didzis, Gaidis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Veselības inspekcija brīdina iedzīvotājus par neatļautu ārstniecību Dobelē
Veselības inspekcija brīdina iedzīvotājus par neatļautu ārstniecību Dobelē
Autors: Apollo.lv / 11. aprīlis 2013, 13:24
Veselības inspekcija (VI) saņēmusi informāciju, ka Dobelē savu darbību ir atsācis un ar laikrakstu starpniecību veselības aprūpes pakalpojumus piedāvā nesertificēts ārsts Guntis Ezergailis, kuram VI jau 2011.gadā uzdeva pārtraukt neatļautu ārstniecību.


2011.gadā lietu materiāli par Ezergaiļa veikto neatļauto ārstniecību visas Latvijas teritorijā tika iesniegti tiesībsargājošām institūcijām, portālu «Apollo» informēja VI.

VI brīdina iedzīvotājus, ka Ezergailim nav tiesību patstāvīgi nodarboties ar ārstniecību kādā no specialitātēm, jo viņam nav ārsta sertifikāta, kura nepieciešamība ir noteikta saskaņā ar Ārstniecības likuma prasībām.

Risku pacientu veselībai rada arī nepiemērotās telpas - viesnīcas vai publisku ēku telpas, kurās tiek sniegti veselības aprūpes pakalpojumi, norāda VI un atgādinām, ka veselības aprūpes pakalpojumus atļauts sniegt ārstniecības iestādē, kas atbilst obligātām prasībām ārstniecības iestādēm un to struktūrvienībām. Informāciju par ārstniecības iestādēm, kas ir reģistrētas un ir paziņojušas par atbilstību obligātajām prasībām, var skatīt VI mājaslapā «vi.gov.lv».

VI ikvienu iedzīvotāju sniegt informāciju par nesertificētā ārsta Ezergaiļa darbībām tiesībsargājošajām iestādēm vai Inspekcijai, lai būtu iespējams veikt konkrētu gadījumu pārbaudes un apturēt ārsta darbību.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Dobele, Guntis Ezergaiis, neatļauta ārstniecība, Veselības inspekcija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats