05. maijs,
Vārda dienas: Ģederts, Ģirts
Sākuma lapa » Sabiedrība » Ceļu satiksmes noteikumu pārkāpēji ārvalstīs vairs nepaliks nesodīti
Ceļu satiksmes noteikumu pārkāpēji ārvalstīs vairs nepaliks nesodīti
Autors: www.apollo.lv / 9. aprīlis 2013, 14:09
Otrdien valdība atbalstīja jaunu regulējumu, kas veicinās pārrobežu informācijas apmaiņu par ceļu satiksmes drošības noteikumu pārkāpumiem, portālu «Apollo» informēja Satiksmes ministrijas sabiedrisko attiecību speciālists Rolands Rumba.



Viņš norāda, ka izmaiņas normatīvajos aktos paredz Eiropas Parlamenta un Padomes direktīva 2011/82/ES, jo līdz tās pieņemšanas brīdim nepastāvēja regulējums, kas veicinātu šādas informācijas apmaiņu starp Eiropas Savienības (ES) valstīm.

Valdībā apstiprinātais likumprojekts «Grozījumi Ceļu satiksmes likumā», pamatojoties uz direktīvā noteikto, paredz pamatprincipus normatīvajam regulējumam, lai varētu veikt informācijas apmaiņu ar citām ES dalībvalstīm par noteiktiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem, kas minēti direktīvā.

Latvijas kompetentās iestādes būs tiesīgas izmantot citu ES dalībvalstu transportlīdzekļu reģistrācijas datus (datus par transportlīdzekli un tā īpašnieku un turētāju), kā arī piešķirt citām ES dalībvalstīm tiesības izmantot minēto informāciju.

Likumprojekts nosaka pārkāpumus, par kuriem tiks nodrošināta informācijas apmaiņa, kā arī iestādi, kas veiks valsts kontaktpunkta funkcijas. Par kontaktpunkta funkciju deleģēšanu paredzamas diskusijas Saeimā, informē mnistrijā.

Likumprojektā arī ietverts pilnvarojums Ministru kabinetam noteikt pārrobežas informācijas apmaiņas kārtību starp ES dalībvalstīm.

Jaunais regulējums attieksies uz transportlīdzekļu īpašniekiem (turētājiem, vadītājiem), kuri citā ES dalībvalstī būs pārsnieguši atļauto braukšanas ātrumu, nebūs lietojuši drošības jostas vai aizsargķiveres, neievēros luksofora aizliedzošās gaismas signālu, vadīs transportlīdzekli alkohola reibumā vai narkotisko un citu apreibinošo vielu ietekmē, izmantos neatļautu braukšanas joslu, kā arī lietos tālruni, transportlīdzeklim atrodoties kustībā.

Sodi par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem tiks piemērot tādā apmērā, kā to paredz ES dalībvalsts, kurā pārkāpti minētie ceļu satiksmes noteikumi.

Grozījumi Ceļu satiksmes likumā stāsies spēkā 2013.gada 7.novembrī.

Līdz tam laikam tie vēl jāpieņem Saeimā.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: avārijas, ceļu satiksmes noteikumi, pārrobežu informācijas apmaiņa, Satiksmes ministrija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats