27. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Raimonda, Raina, Tāle
Sākuma lapa » Sabiedrība » Pārtikas pabalstu Rīgā var saņemt tikai šonedēļ
Pārtikas pabalstu Rīgā var saņemt tikai šonedēļ
Autors: Antra Gabre / NRA.lv / 27. marts 2013, 9:42
Vēl tikai līdz piektdienai rīdzinieki var doties pēc pabalsta, ko pašvaldība reizi gadā piešķir pārtikas iegādei. Līdz 28. martam cilvēks, kam šis pabalsts pienākas, vai viņa likumīgais pārstāvis var Rīgas Sociālajā dienestā iesniegt iesniegumu pabalsta saņemšanai un aizpildīt iztikas līdzekļu deklarāciju.


Jāuzsver – ja tiks nokavēts dokumentu iesniegšanas termiņš, tad vairs nebūs tiesību pārtikas pabalstu saņemt. Vienam Rīgā deklarētam cilvēkam tiek izmaksāti 30 lati. Pabalstu izmaksā vai nu pārskaitot kontā, vai skaidrā naudā.

Šo pabalstu ir tiesības saņemt bērnam invalīdam vai ar celiakiju slimam bērnam, kuram nav noteikta invaliditāte un kas saņem valsts atbalstu; atsevišķi dzīvojošam vai ģimenē, kurā nav nevienas darbspējīgas personas, valsts vecuma pensijas saņēmējam, invaliditātes pensijas saņēmējam un sociālā nodrošinājuma pabalsta saņēmējam, ja ģimenes (personas) pēdējo trīs mēnešu vidējie ienākumi nepārsniedz 180 latu katram ģimenes loceklim mēnesī; valsts vecuma pensijas saņēmējam, invaliditātes pensijas saņēmējam un sociālā nodrošinājuma pabalsta saņēmējam, kas dzīvo ģimenē, kura atzīta par trūcīgu.

Rīgas dome informē, ka pabalsts bērnam invalīdam tiek piešķirts bez ģimenes ienākumu un materiālā stāvokļa izvērtēšanas. Savukārt pārējiem ir jāaizpilda iztikas līdzekļu deklarācija (ja tāda jau nav iepriekš aizpildīta), kurā ģimene (persona) deklarē ienākumus un materiālo stāvokli, lai varētu pārliecināties, ka ģimene vai atsevišķi dzīvojoša persona ir atzīstama par trūcīgu.

No 2012. gada 5. decembra līdz 2013. gada 15. martam vienreizējo pabalstu pārtikas iegādei saņēmuši 25 217 rīdzinieki 756 510 latu apmērā. Pagājušā gada rudenī, kad jautājumu par pārtikas pabalsta piešķiršanu skatīja Rīgas domē, tika plānots, ka 30 latu līdz marta beigām varētu saņemt 23 200 personu par kopējo summu 696 000 latu.

Informāciju var iegūt, zvanot pa Rīgas domes Labklājības departamenta bezmaksas informatīvo tālruni 80005055 vai Rīgas Sociālā dienesta informatīvo tālruni 67105048.



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Labklājības departaments, pārtikas pabalsti, Rīgas Sociālais dienests

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats