27. aprīlis, Sestdiena
Vārda dienas: Raimonda, Raina, Tāle
Sākuma lapa » Sabiedrība » Viņķele: Valsts atbalsts ģimenēm netiks atņemts, tas tikai pieaugs
Viņķele: Valsts atbalsts ģimenēm netiks atņemts, tas tikai pieaugs
Autors: www.apollo.lv / 26. marts 2013, 14:48
Saistībā ar medijos izplatīto informāciju par iespēju diferencēt valsts pabalstu ģimenēm, labklājības ministre Ilze Viņķele (V) uzsver, ka tas nenozīmē valsts atbalsta atņemšanu ģimenēm ar vidējiem vai augstiem ienākumiem.



«Nevienai Latvijas ģimenei – nedz trūcīgajām, nedz turīgajām, valsts atbalsts netiks atņemts. Jautājums ir par tā mērķētāku veidošanu, lai atbalsts ģimenei būtu atvieglojums vai palīdzība, nevis simbolisks žests,» uzsver Viņķele.

Ministre norāda - ja trūcīgajām ģimenēm šis pabalsts ir izdzīvošanas jautājums un tas jāpaaugstina, tad ģimenēm ar vidējiem un augstiem ienākumiem nozīmīgāki būtu ar izglītības un veselības aprūpes veicināšanu saistīti pakalpojumi, kā arī nodokļu atvieglojumi. Valsts atbalstam jābūt diferencētam un katras ģimenes iespējām un vajadzībām pielāgotam, uzsver ministre.

Viņķele atgādina, ka Finanšu un Labklājības ministrijas, plānojot 2014. gada valsts budžetu, piedāvā celt gan neapliekamo minimumu, gan atvieglojumu par apgādībā esošajā personām, kas palielinātu ekonomiski aktīvo ģimeņu ienākumus, īpaši ģimenēm ar vidējie un zemiem ienākumiem.

Konkrēti valsts pabalsta ģimenēm diferencēšanas varianti tiks piedāvāti šīs vasaras beigās, pēc tam, kad ministrija būs saņēmusi Pasaules bankas pētījumu «Latvija: kurš ir bezdarbnieks, ekonomiski neaktīvais un trūcīgais?»



Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: ģimenes, Ilze Viņķele, valsts atbalsts

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats