04. maijs, Sestdiena
Vārda dienas: Viola, Vizbulīte
Sākuma lapa » Sabiedrība » Rīgas Brāļu kapu renovācijai plāno piešķirt 228 000 latu
Rīgas Brāļu kapu renovācijai plāno piešķirt 228 000 latu
Autors: NRA.lv / 20. marts 2013, 16:10
Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja šodien atbalstīja priekšlikumu Rīgas Brāļu kapu Centrālā kapulauka teritorijas renovācijas darbiem piešķirt 228 000 latu.


Par šiem līdzekļiem tiks pilnībā nomainīts celiņu segums – izņemtas vecās plāksnes, nostiprināta pamatne un ieklāts jauns segums, kā arī atjaunots zālājs celiņiem piegulošajos iecirkņos.

„Rīgas Brāļu kapi ir viens no nozīmīgākajiem valsts simboliem, tas ir arī viens no skaistākajiem šāda veida ansambļiem Eiropā. Kaut arī sākotnēji valsts tika solījusi solidāri piedalīties šīs nozīmīgās piemiņas vietas uzturēšanā, pašlaik šī līdzdalība ir minimāla – Brāļu kapi pamatā tiek uzturēti un atjaunoti par Rīgas pašvaldības līdzekļiem un ziedojumiem. Pagājušajā gadā piešķīrām naudu Svētās uguns terases sakārtošanai, šogad nodrošināsim vienu no galvenajiem darbiem – Centrālā kapulauka celiņu atjaunošanu. Mēs pildām savus solījumus, soli pa solim sakārtojot Rīgas Brāļu kapus,” saka Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Vadims Jerošenko.

Centrālā kapulauka renovācijas darbiem nepieciešamo finansējumu plānots piešķirt pilsētas budžeta grozījumos. Par to vēl lems Budžeta komisija un Rīgas dome.

Rīgas Brāļu kapi ir valsts nozīmes kultūras piemineklis. Tas veidots laikā no 1924. līdz 1936. gadam.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Rīgas Brāļu kapi, Vadims Jerošenko

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats