28. aprīlis,
Vārda dienas: Gundega, Terēze
Sākuma lapa » Sabiedrība » Valainis: Elitai Krūmiņai likums liedz kandidēt valsts kontroliera amatam
Valainis: Elitai Krūmiņai likums liedz kandidēt valsts kontroliera amatam
Autors: NRA.lv / 15. janvāris 2013, 13:57
Valsts kontroles pašreizējās padomes locekles Elitas Krūmiņas kandidatūras apstiprināšana Valsts kontroliera amatā būtu pretrunā ar Valsts kontroles likuma nosacījumiem, norāda Saeimas deputāts un biedrības Brīvie demokrāti valdes loceklis Viktors Valainis.


Saskaņā ar Valsts kontroles likuma 8. pantu Valsts kontrolieris ir arī padomes priekšsēdētājs, savukārt Valsts kontroles likuma 27. pants nosaka, ka Valsts kontroles padomes locekļus var apstiprināt amatā atkārtoti, bet ne vairāk kā divus termiņus pēc kārtas.

No tā izriet, ka gadījumā, ja Saeima Valsts kontroliera amatā apstiprinātu patreizējo, jau otro termiņu strādājošo, Valsts kontroles padomes locekli Elitu Krūmiņu, viņa automātiski kļūstot par Valsts kontroles padomes priekšsēdētāju ieņemtu padomes locekļa amatu trešo termiņu pēc kārtas, kas ir pretrunā ar pašreiz spēkā esošā Valsts kontroles likumā noteikto.

"Visu cieņu Krūmiņas kundzes pieredzei un profesionalitātei, tā nav apšaubāma, tomēr nav izprotams kāpēc koalīcijas partneri, kuri izvirzīja viņas kandidatūru nav uzskatījuši par vajadzīgu iepazīties ar Valsts kontroles likumu. Diemžēl, šī likuma nosacījumi viņai liedz kandidēt Valsts kontroliera amatam, jo tādējādi viņa jau trešo termiņu pēc kārtas kļūtu par Valsts kontroles padomes locekli," uzsver deputāts V. Valainis.

Viņš atgādina, ka Neatkarīgo deputātu grupa jau vairākus mēnešus iepriekš rosināja grozīt Valsts kontroles likumu, lai kontroliera amatā varētu turpināt strādāt Inguna Sudraba, tomēr saņēma noraidošu attieksmi gan no Sudrabas kundzes, gan koalīcijas partneriem.

"Šobrīd situācija ir līdzīga, taču tāpat kā iepriekš, likumu vienam cilvēkam mainīt nevar," tā V. Valainis.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Valsts kontrole, Viktors Valainis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats