01. maijs, Trešdiena
Vārda dienas: Ziedonis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Vanags par drūmo izglītības sistēmu un labo toni nicināt Latviju
Vanags par drūmo izglītības sistēmu un labo toni nicināt Latviju
Autors: Apollo.lv / 21. decembris 2012, 14:25
Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas Rīgas arhibīskaps Jānis Vanags uzskata, ka aizvadītais gads bijis «izturības gads» – daļa cilvēku ir gājuši dziļāk negatīvismā, bet citi dzīvo ar lielāku cerību.


Sarunā LNT raidījumā «900 sekundes» Vanags sacīja, ka šajā gadā cilvēkiem daudz kas bija jāiztur, jāierobežo savas iespējas. «Es domāju, ka daļa cilvēku ir gājuši dziļāk negatīvismā, taču ir tādi, kas dzīvo ar cerību, jo ir izturējuši šo [krīzes] laiku. Kas mūs nenogalina, dara mūs stiprākus,» sacīja viņš.

Arhibīskaps uzsvēra, ka daudz kas ir atkarīgs no mūsu iekšējā noskaņojuma. «Jautājums, vai ir cerība. Ja ir cerība, ka cilvēki jutīs [ekonomisko izaugsmi], to vajadzētu novērtēt.»

Jautāts, ko viņš domā par izglītības sistēmas reformām Latvijā, Vanags sacīja, ka viņš noteikti atbalsta pārmaiņas.

«Esmu runājis ar cilvēkiem, kas savā izglītībā ieguldījuši lielu naudu un laiku. Viņu apraksts par to, kādas bijušas studijas, ir tāds padrūms. Runa nav tikai par naudu, bet par izšķērdēto laiku. Pārmaiņām ir jābūt,» sacīja viņš.

Savukārt par latviešu aizbraukšanu peļņā uz ārvalstīm Vanags sacīja, ka ne viss ir atkarīgs no ekonomiskās situācijas valstī, bet arīdzan no vispārējā noskaņojuma. «Esam tādā kā morālā kritumā. Daudziem liekas, ka labais tonis ir nonicināt Latviju un uzgavilēt katram, kas aizbrauc,» – tā arhibīskaps.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: izglītības sistēma, Jānis Vanags

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats