06. maijs, Pirmdiena
Vārda dienas: Didzis, Gaidis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Iedzīvotāju noskaņojums - pozitīvākais pēdējos četros gados
Iedzīvotāju noskaņojums - pozitīvākais pēdējos četros gados
Autors: Apollo.lv / 17. decembris 2012, 16:08
Šogad iedzīvotāju kopējais noskaņojums, salīdzinot ar laika posmu no 2008. līdz 2011.gadam, bijis vispozitīvākais, kaut arī kopumā skepticisms sabiedrībā nav zudis, liecina «DNB Latvijas barometrs». 


«DNB bankas» pārstāve Teika Lapsa informē, ka pozitīvu tendenci visa gada griezumā uzrāda gan tagadnes, gan nākotnes vērtējumu indeksi, sasniedzot augstākos rādītājus kopš 2008.gada, kad tika uzsākti «DNB Latvijas barometra» pētījums.

Tiesa gan, ja nākotnes vērtējuma indekss šogad kopumā bijis pozitīvs, tad, vērtējot pašreizējo situāciju, negatīvas atbildes joprojām tiek sniegtas ievērojami biežāk nekā pozitīvas.

Pētījuma rezultāti liecina, ka, salīdzinot ar 2009.gadu, kad visi nemainīgie pētījuma indikatori piedzīvoja kritumu, pēdējo trīs gadu laikā tie pakāpeniski ir uzlabojušies.

Šogad būtiski uzlabojies pašreizējā ekonomiskā stāvokļa vērtējums (par 32 punktiem) un tā izmaiņu vērtējums (par 57 punktiem), kā arī kopējās situācijas attīstības vērtējums (par 37 punktiem). Tostarp kāpumu piedzīvojis arī valdības darba vērtējums (par 26 punktiem) un vērtējums par iespējām Latvijā atrast labu darbu (par 23 punktiem). Tiesa gan, darba atrašanas iespējas šogad vēl joprojām tiek vērtētas ievērojami kritiskāk nekā 2008.gadā (2012.gadā: -51, 2008.gadā: -31).

«DNB Latvijas barometrs», kas kļuvis par atzītu ikmēneša socioloģisko pētījumu valstī, tiek veidots katru mēnesi, un tajā tiek pētītas konkrētā brīža aktuālās norises sabiedrībai nozīmīgā jomā. Vienlaikus sabiedrībai katru reizi tiek uzdots arī pastāvīgo jautājumu kopums, kas mēnesi pa mēnesim atspoguļo iedzīvotāju vispārējā noskaņojuma izmaiņas.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: DNB banka, Teika Lapsa

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats