30. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Liāna, Lilija
Sākuma lapa » Sabiedrība » Latvijas pilsoņi uz Brazīliju beidzot var ceļot bez vīzas
Latvijas pilsoņi uz Brazīliju beidzot var ceļot bez vīzas
Autors: NRA.lv / 9. oktobris 2012, 16:36
Brazīlijas puse ir veikusi nepieciešamās formalitātes un šī gada 8.oktobrī ir stājies spēkā Eiropas Savienības un Brazīlijas Federatīvās Republikas nolīgums par īstermiņa uzturēšanās vīzu režīma atcelšanu Eiropas Savienības pilsoņiem, informē Ārlietu ministrija.


Tas nozīmē, ka no 8.oktobra Latvijas pilsoņiem, kuri Brazīlijā plāno ieceļot tūrisma, privātā vai uzņēmējdarbības nolūkā, kā arī piedalīties konferencēs, semināros un sporta sacensībās, nav jānoformē Brazīlijas ieceļošanas vīza, ja uzturēšanās laiks valstī nepārsniedz trīs mēnešus pusgada laikā, raksta NRA.LV.

Nolīgums neattiecas uz Eiropas Savienības un Brazīlijas pilsoņiem, kuru ieceļošanas mērķis ir nodarbinātība, darbs pētniecībā, stažēšanās, studijas vai sociālais darbs. Latvijas Republikas nepilsoņiem tāpat kā līdz šim ieceļošanai Brazīlijā ir nepieciešama vīza, ko var noformēt Latvijā akreditētajā Brazīlijas vēstniecībā Zviedrijā.

Ārkārtas situācijās konsulāro palīdzību Brazīlijā ir iespējams saņemt Latvijas goda konsulātos Sanpaulu, Natalā un Braziljā. Ārkārtas situācijā aicinām nekavējoties sazināties ar Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta diennakts dežurantu pa tālruni:+371 26 33 77 11 vai e-pastu: konsulara.palidziba@mfa.gov.lv.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: bezvīzu režīms, Brazīlija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats