20. maijs, Pirmdiena
Vārda dienas: Salvis, Selva, Venta
Sākuma lapa » Sabiedrība » LŽA: Ministra biroja iejaukšanās televīzijas raidījuma saturā ir nepieļaujama
LŽA: Ministra biroja iejaukšanās televīzijas raidījuma saturā ir nepieļaujama
Autors: NRA.lv / 18. septembris 2012, 9:30
Latvijas Žurnālistu asociācija ir sašutusi pagājušās nedēļas nogalē notikušo izglītības un zinātnes ministra Roberta Ķīļa (Reformu partija) biroja iejaukšanos Latvijas Televīzijas raidījuma 100. panta preses klubs dalībnieku atlasē.


Asociācija uzskata, ka ministra atteikšanās piedalīties diskusijā, ja tās dalībnieku vidū būs Latvijas Studentu apvienības prezidents Edvards Ratnieks ir uzskatāma par nopietnu iejaukšanos televīzijas raidījuma saturā, NRA.LV.

Latvijas Žurnālistu asociācija atgādina, ka demokrātiskā sabiedrībā politiķiem ir jābūt gataviem aizstāvēt savu viedokli un pamatot iecerētās reformas, norobežojoties no personiskajām simpātijām un antipātijām pret atsevišķām organizācijām vai indivīdiem. Izsakot prasības par vēlamo raidījuma dalībnieku sastāvu ministrs un ministra birojs ir lieguši sabiedrībai iespēju uzzināt Latvijas Studentu apvienības iebildumus pret iecerētajām reformām un katram sabiedrības loceklim pašam izdarīt savus secinājumus. Šāda rīcība ir nepieņemama.

Latvijas Žurnālistu asociācija ir  sarūgtināta, ka kolēģi no raidījuma 100. panta preses klubs ir pakļāvušies šim spiedienam un atgādina, ka šādi tiek radīti nevēlami precedenti, uz kuriem atsaucoties amatpersonas arī turpmāk var mēģināt ietekmēt uz diskusijām aicināmo personu loku.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: 100. pants, Latvijas Žurnālistu asociācija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats