03. maijs, Piektdiena
Vārda dienas: Gints, Uvis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Vācot parakstus Pussy Riot atbalstam, atņem plakātus
Vācot parakstus Pussy Riot atbalstam, atņem plakātus
Autors: IR.lv / 19. augusts 2012, 23:10
Pirms rokgruppas "Mumij Troļļ" koncerta svētdien "Arēnas Rīga" apsardze aizturējusi trīs meitenes, kas vāca parakstus zem petīcijas "FreePussyRiot", bet vēlāk viņas atbrīvojusi, atņemot plakātus ar uzrakstu "FreePussyRiot", liecina ieraksts Ministru prezidenta ārštata padomnieka Pētera Viņķeļa (Vienotība) tviterī.


Pirmais Viņķeļa ieraksts vēsta, ka apsargi un policisti pie ieejas "Mumij Troļļ" koncertā aizturējuši latviešu meitenes, kas solidarizējušās tērpos "Free Pussy Riot", vēsta LETA.

Pēc "Arēnas Rīga" apsardzes izsaukuma ieradušies valsts policisti. Kā izrādījies, meitenes, kas sevi tviterī dēvē par Lindu Medeni, Elīnu Feldbergu un Faniju Līgu, "Arēnā Rīga" mēģinājušas vākt parakstus zem petīcijas "FreePussyRiot", tādējādi "traucējot svētku norisi".

Meitenes sniegušas paskaidrojumus policijai par parakstu vākšanu "PussyRiot" atbalstam "Arēnā Rīga".

Policija nav saskatījusi pārkāpumus "PussyRiot" atbalstītāju rīcībai un viņas atbrīvojusi, bet "Arēna Rīga" apsardze drošības pēc atņēmusi plakātus "FreePR!".

Tā kā meitenes bija ieradušās ar plakātiem, bet "Arēna Rīga" ir privāta teritorija un tās iekšējās kārtības noteikumi neparedz plakātu izvietošanu, apmeklētājām tika lūgts nepārkāpt noteikumus un neaģitēt, skaidroja Lita Juberte, Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste. Policija notikuma vietā bija ieradusies pēc izsaukuma un pārbaudījusi aizturēto personu dokumentus.

Jau ziņots, ka Maskavas tiesa 17.augustā pankgrupas "Pussy Riot" dalībnieces notiesāja, piespriežot divus gadus cietumā par viedokļa paušanu baznīcā pret Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

"Arēnā Rīga svētdien Rīgas svētkos koncertēja grupa "Mumij Troļļ" no Krievijas.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Arēna Rīga, Lita Juberte, Mumij Troļļ, Pussy Riot

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats