03. maijs, Piektdiena
Vārda dienas: Gints, Uvis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Piešķir finansējumu Lucavsalas, Āgenskalna tirgus laukuma un Dižozolu ielas labiekārtošanai
Piešķir finansējumu Lucavsalas, Āgenskalna tirgus laukuma un Dižozolu ielas labiekārtošanai
Autors: BNA / 1. augusts 2012, 15:28
Rīgas domes Pilsētas attīstības komiteja  šodien pieņēma galīgo lēmumu par finansējuma piešķiršanu no  infrastruktūras fonda vairākiem pilsētas labiekārtošanas projektiem – Lucavsalas atpūtas zonas iekārtošanai, Āgesnkalna tirgus priekšlaukuma pārveidei un Dižozolu ielas labiekārtojumam.


Neskatoties uz lielo cilvēku plūsmu Āgenskalna tirgus apkārtnē, šajā teritorijā patlaban dominē sabiedriskais transports, vieglais un kravas autotransports un tam paredzētās brauktuves. Gājēju pārejas neatrisina visas gājēju vajadzības, tāpēc apkārtējās ielas un laukums tiek šķērsoti jebkurā gājējiem ērtā vietā, radot haosu gan gājēju, gan transporta kustībā.

Īstenojot labiekārtošanas projektu, plānots noteikt prioritāti gājējiem, pārveidot esošo ielu krustojumu un izveidot jaunu Āgenskalna tirgus laukumu. Transporta plūsmu paredzēts organizēt maksimāli divās joslās katrā ielā, tādējādi sašaurinot transportam paredzēto brauktuvju platumu. Laukuma teritorijā paredzēts maksimāli ierobežot arī transporta plūsmas ātrumu, nodrošinot prioritāti gājēju kustībai.

Pilsētas attīstības komiteja nolēma piešķirt šim projektam 191 000 latu  no infrastruktūras fonda tehniski ekonomiskā pamatojuma sagatavošanai un skiču un tehniskā projekta izstrādei.

- Āgenskalna tirgus ir viena no Pārdaugavas interesantākajām vietām ar savdabīgu vidi un arhitektūru, un tai ir labs potenciāls arī tūristu piesaistei. Projekta īstenošanas gaitā tiks veidota darba grupa no Pilsētas attīstības departamenta un  satiksmes jomas speciālistiem, piesaistot arī tirgotāju biedrību pārstāvjus. Tādējādi mēs nodrošināsim, lai maksimāli tiktu izmantots šīs īpašās Rīgas vietas potenciāls un saskaņotas ieinteresēto pušu intereses, - norāda Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Vadims Jerošenko.

Savukārt Ziepniekkalnā, Dižozolu ielā, plānots uzbūvēt garāko soliņu Rīgā. Soliņš būs līdzās garākajai dzīvojamajai ēkai Rīgā. Dižozolu ielas labiekārtojumā soliņš veidotu vidi, palīdzot organizēt labiekārtojumu un tā elementus, piešķirot ielai skaidru, ērtu un unikālu vides risinājumu. Ielu paredzēts veidot ar prioritāti gājējiem un velosipēdistiem, ietvi un brauktuvi izvietojot vienā līmenī. Ielas garumā paredzēti zaļie stādījumi un atpūtas vietas, bet pašreiz nojaukto betona karkasu vietā plānoti jaunu tirdzniecības un pakalpojumu vietu apjomi. Ielas galā, kur tā pieslēdzas Valdeķu ielai, paredzēta jau esošās sabiedriskā transporta pieturvietas un ielas šķērsgriezuma uzlabošana, tāpat iecerēts veidot no jauna un pastiprināt esošās zaļās saiknes starp dzīvojamo ēku grupām perpendikulāri Dižozolu ielai. Ziepniekkalns ir apkaime ar 35 000 iedzīvotāju, kas pēc cilvēku skaita atbilst vienai vidējai Latvijas pilsētai, taču šāda mēroga apdzīvota vieta patlaban ir nesakārtota, trūkst apstādījumu un koku.

Komiteja nolēma piešķirt projektam 167 000 latu, no kuriem 163 350 lati paredzēti skiču un tehniskā projekta izstrādei, bet 3630 - tehniski ekonomiskā pamatojuma izstrādei. 


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: labiekārtošanas darbi, Rīgas pašvaldība, vides labiekārtošana

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats