03. maijs, Piektdiena
Vārda dienas: Gints, Uvis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Kultūras ministre aizskarta; pieprasa Dāldera atvainošanos
Kultūras ministre aizskarta; pieprasa Dāldera atvainošanos
Autors: Apollo.lv / 20. jūlijs 2012, 16:11
Kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (TB/LNNK) aicina bijušo kultūras ministru un premjera padomnieku Intu Dālderi atvainoties par piektdien publiski paustajiem nepatiesajiem un aizskarošajiem apgalvojumiem saistībā ar Kultūras ministrijas un ministres darba novērtējumu, jo tie ne tikai maldina nozares cilvēkus un sabiedrību kopumā, bet arī var negatīvi atsaukties uz labu rezultātu sasniegšanu nozarei vitāli svarīgos jautājumos, portālam «Apollo» pavēstīja ministres pārstāve Ieva Līne.


«Ir skumji, ja Dāldera šādas rīcības pamatā dominējis personiskais aizvainojums par neseno atbrīvošanu no kultūras ministres padomnieka amata. Tā vietā, lai ilggadējs kultūras nozares profesionālis, kurš labi pārzina nozares sasāpējušās problēmas, pats dotu viskonstruktīvāko pienesumu, šobrīd izvēlējies kultūras cilvēkam nepiedienīgu rīcību, izsakot destruktīvu un nepamatotu kritiku,» norāda Jaunzeme-Grende.

Ministre uzsver, ka Dālderis kā bijušais kultūras ministrs labi zina, kādā veidā un cik ilgā laikā top valsts budžeta grozījumi. «Pie budžeta grozījumiem tiek strādāts vairākus mēnešus, vienīgi to formālā saskaņošana un akcepts gala versijā notiek daudz īsākā periodā. 5,1 miljona latu finansējuma panākšana kultūras nozarei, kas ir trešais lielākais no visām ministrijām, ir vistiešākais ministres un Nacionālās apvienības nopelns, kas tika panākts daudzu diskusiju un kompromisu rezultātā. Šī ir pirmā reize kopš 2009.gada, kad kultūras nozare pamatfunkciju veikšanai ir saņēmusi tik apjomīgu finansējumu,» turpina ministre.

Pēc ministres iniciatīvas ir veikts vairāku nozīmīgu pasākumu kopums, kurus neuzdrošinājās uzsākt neviens no iepriekšējiem kultūras ministriem – Latvijas Nacionālās operas (LN0) finanšu un funkciju sakārtošana un operas tālākās darbības stratēģija izstrāde, apstiprināta Valsts Kultūrkapitāla stratēģija, lai finansējuma piešķiršana notiktu sabiedrībai saprotamā un pārskatāmā veidā. Pēc funkciju audita veikšanas LNO līdzvērtīgu auditu ministrijai jau ir lūguši veikt vairāki teātri. Sākta Dziesmu un deju svētku līdzfinansējuma piešķiršanas reforma, norit darbs pie nozīmīgāko kultūras jautājumu risināšanas (Nacionālās attīstības plāns, nākamā gada valsts budžets u.c.) sadarbībā ar Kultūras aliansi.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Ints Dālderis, Žaneta Jaunzeme-Grende

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats