03. maijs, Piektdiena
Vārda dienas: Gints, Uvis
Sākuma lapa » Sabiedrība » Olšteinieši: Ministrijas atgriežas pie trekno gadu prioritātēm
Olšteinieši: Ministrijas atgriežas pie trekno gadu prioritātēm
Autors: Apollo.lv / 10. jūlijs 2012, 18:30
Ministriju papildus budžeta pieprasījums esošajā situācijā ir nepieņemams un izšķērdīgs, tāpēc nav atbalstāms, uzskata parlamenta neatkarīgie deputāti, kas pārstāv biedrību «Brīvie demokrāti».


Biedrības pārstāve Ginta Šveicere portālam «Apollo» pavēstīja, ka parlamenta neatkarīgie deputāti, kas ietilpst arī valdošajā koalīcijā, neatbalstīs budžeta grozījumus, ja netiks izskaidrota to nepieciešamība.

«Mēs nevaram atbalstīt esošos ministriju prasījumus, un tādējādi arī budžeta grozījumus vairāku iemelsu dēļ. Pirmkārt, nav detalizēti izskaidrota šo papildus izdevumu pamatotība nedz no Finanšu ministrijas, nedz pārējo ministriju puses. Mēs nevaram atbalstīt grozījumus, par kuriem neesam informēti un neesam diskutējuši,» norāda deputāte, biedrības valdes priekšsēdētāja Elīna Siliņa, piebilstot, ka īsti nav skaidrības, kāpēc liela daļa prasījumu ir iesniegta tieši tagad, lielā steidzamībā.

Otrkārt, «Brīvie demokrāti» piekrīt premjera Valda Dombrovska (V) pozīcijai, ka ministrijas pārāk ātri ir iemācījušās atkal nelietderīgi tērēt naudu – cita starpā ministriju prasījumos redzamas tādas pozīcijas, kā mēbeļu iegāde, nelietderīgu pasākumu rīkošana.

«Tā vien šķiet, ka ministriju pārstāvji līdz galam nesaprot, vai arī nevēlas saprast, ka valsts vēl pilnībā nav atkopusies no ekonomiskās krīzes sekām un ātri atgriezušās pie trekno gadu «prioritātēm»,» skaidro Siliņa.

Siliņa norāda, ka atbalstāmi ir prasījumi atsevišķās pozīcijās Kultūras ministrijai (piemēram, Dziesmu un deju svētku organizēšana), integrācijas, valodas apguves, demogrāfijas veicināšanas pasākumiem, sportam, kā arī ceļu kapitālremontiem.

Neatkarīgie deputāti aicina pārējos koalīcijas partnerus rūpīgi diskutēt un analizēt ministriju prasību pamatotību.

«Ir virkne jautājumu, kuros mēs konceptuāli piekrītam, tomēr nepieciešams dziļāks ministriju skaidrojums,» piebilst Saeimas deputāts Viktors Valainis.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Brīvie demokrāti, Ginta Šveicere, Viktors Valainis

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats