12. maijs,
Vārda dienas: Ina, Ināra, Inārs
Sākuma lapa » Sabiedrība » Klintone Rīgā runās par NATO misijām
Klintone Rīgā runās par NATO misijām
Autors: IR.lv / 21. jūnijs 2012, 9:09
28.jūnijā vizītē Latvijā ieradīsies ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone, kura Rīgā ar valsts augstākajām amatpersonām runās par kopīgajām NATO misijām un Latvijas atgūšanos no ekonomiskās krīzes, teikts ASV Valsts departamenta paziņojumā masu medijiem.


"USA Today" vēsta, ka Latvija būs simtā valsts, uz kuru vizītē būs devusies valsts sekretāre Klintone. "Klintones brauciens uz Somiju, Latviju un Krieviju, kas ieplānots no 27. līdz 30.jūnijam, padarīs viņu par pirmo valsts sekretāri ASV vēsturē, kas sasniegusi maģisko simts zīmi. Somija būs valsts ar numuru 99, Latvija, kuru viņa apmeklēs ceturtdien, būs simtā," raksta "USA Today".

Valsts departamenta pārstāve Viktorija Nulanda norāda, ka vizītes laikā Rīgā tiks spriests par plašu jautājumu loku, tostarp kopīgajām NATO misijām un Latvijas atgūšanos no ekonomiskās krīzes, ziņo LETA.

Vizītes laikā Klintone piedalīsies arī Remtes ielas posma no Kalnciema ielas līdz Lielirbes ielai pārdēvēšanas ASV diplomāta Samnera Velsa vārdā ceremonijā. 1940.gada 23.jūlijā ASV valsts sekretāra pienākumu izpildītājs Samners Velss nāca klajā ar paziņojumu, ka ASV neatzīst Baltijas valstu inkorporāciju Padomju Savienībā. Vēlāk šis paziņojums kļuva pazīstams kā Velsa deklarācija un kļuva par pamatu ASV ilgtermiņa ārpolitikai, kas neatzina PSRS varas leģitimitāti Baltijas valstīs. Šai neatzīšanas politikai vēlāk sekoja vairāk nekā 50 pasaules valstu, tādējādi tā kalpoja kā spēcīgs atbalsts Latvijas valstiskās neatkarības idejai nebrīves laikā, raksta IR.LV.

Pirms ierašanās Rīgā Klintone apmeklēs Somiju, bet vēlāk dosies vizītē uz Krieviju. Jau 28.jūnijā ASV valsts sekretāre ieradīsies Sanktpēterburgā, kur papildus dalībai Āzijas un Klusā okeāna ekonomiskās sadarbības Sieviešu un Ekonomikas forumā viņa tiksies arī ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu.

Kā ziņots, Klintoni ierasties vizītē Latvijā 2009.gadā ielūdza toreizējais ārlietu ministrs Māris Riekstiņš. Tolaik bija cerība, ka Klintone Latvijā ieradīsies līdz ar jaunās ASV vēstniecības Rīgā ēkas atklāšanu, taču vizīti tā arī neizdevās organizēt.

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP) iepriekš sacīja, ka Klintones vizīte ir saistīta ar vispārējo Latvijas un ASV attiecību dinamiku, sadarbību ekonomikā, drošības politiku un reģionālo sadarbību.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: ASV valsts sekretāre, Hilarija Klintone, NATO misija

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats