30. aprīlis, Otrdiena
Vārda dienas: Liāna, Lilija
Sākuma lapa » Sabiedrība » Putins vizītē uz Latviju nebrauc specdienestu darbību dēļ
Putins vizītē uz Latviju nebrauc specdienestu darbību dēļ
Autors: Apollo.lv / 11. maijs 2012, 12:34
Krievijas prezidenta Vladimira Putina vizīte Latvijā nevar notikt specdienestu darbību dēļ, uzskata kaimiņvalsts vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs.


Lai Putins ierastos vizītē Latvijā, abu valstu politiskajām attiecībām jābūt konstruktīvām. Taču Latvijas Drošības policijas darbība patlaban ietekmē šo politisko fonu, intervijā telekanākam «PRO100TV» atzina Vešņakovs.

Vēstnieks kārtējo reizi atzīmēja, ka Krievijas prezidents ielūgumu ir saņēmis, taču šis jautājums nav «ne šodienas, ne rītdienas prezidenta dienaskārtībā».

Vešņakovs arī norādīja: lai notiktu šāda vizīte, nepieciešams sagatavot parakstāmu līgumu bāzi, kā tas notika, kad vizītē Krievijā ieradās toreizējais Latvijas prezidents Valdis Zatlers.

Tomēr vēstnieks arī uzsver, ka nepieciešams «cienīgi attiekties pret savstarpēji jūtīgiem jautājumiem, pret to, kas dēvējams par politisko fonu».

«Ja runājam par specdienestu atskaitēm, tas [fons] nav ne tuvu konstruktīvs. Es domāju, ka valsts politiku neveido specdienesti, bet gan parlaments, Latvijas prezidents un Ārlietu ministrija. Tādēļ – paskatīsimies, kā viņi uztvers šīs [specdienestu] rekomendācijas,» sacīja vēstnieks.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Aleksandrs Vešņakovs, specdienesti, Vladimirs Putins

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats