26. aprīlis, Piektdiena
Vārda dienas: Alīna, Rūsiņš, Sandris
Sākuma lapa » Sabiedrība » Esam čempioni tajā, ka mums viss ir slikti; politiķi aicina domāt citādi
Esam čempioni tajā, ka mums viss ir slikti; politiķi aicina domāt citādi
Autors: Apollo.lv / 6. maijs 2012, 20:58
Politiķi grib, lai iedzīvotāji vairāk smaida, ir cilvēcīgāki un iesaistās valsts dzīvē, svētdien vēstī TV3 raidījums «Nekā personīga».


Premjers Valdis Dombrovskis (V) raidījumam sacīja, ka vēlas lielāku iedzīvotāju līdzdalību valstī notiekošajos procesos pēckrīzes periodā.

«Tagad tiešām svarīga ir iniciatīva, jaunas idejas, inovācijas, gatavība iesaistīties uzņēmējdarbībā. Tātad, lietas, kas veicina valsts attīstību,» raidījumam sacīja Dombrovskis.

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V) pauda uzskatu, ka katram vairāk jāspēj novērtēt Latvijas sasniegumi sportā, mākslā un uzņēmējdarbībā, raksta Apollo.lv.

«Es gribētu mazliet mazāku to pesimismu un paškritiskumu, jo mēs esam čempioni tajā, ka mums nekā nav un ka mums viss ir slikti. Mums ir jātic, ka mēs tieši šobrīd šajā laikā veidojam savu valsti un katrs to varam darīt,» teica Āboltiņa.

Savukārt Valsts prezidents Andris Bērziņš cer sagaidīt no iedzīvotājiem «labdabīgu un cilvēcīgu attieksmi pret visiem un visu visapkārt. Tad arī mēs mainīsimies visi uz labu.» Prezidents aicināja katram sevi parādīt ar kādu iniciatīvu un izmantot tam valstī esošās iespējas. Pēc prezidenta domām ,,mēs esam pietiekami labā situācijā. Ja mēs salīdzinām ar pārējo pasauli, tad droši var teikt, ka viss vēl ir mūsu rokās.»

Bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers teica, ka vēlētos, lai iedzīvotāji mīlētu Latviju un saprastu, ka tikai valsts var garantēt nācijas pastāvēšanai nepieciešamo kultūrvidi un ka jāvairo savstarpēja uzticība visos valsts līmeņos.

«Mēs neuzticamies savam kaimiņam, mēs neuzticamies savam darbabiedram, piedodiet, dažreiz neuzticamies arī saviem ģimenes locekļiem. Kā ieaudzināt šo uzticību? Nu, pirmkārt, smaidīt! Darīt labus darbus,» mudināja Zatlers.

Eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga gribētu, lai iedzīvotājos vairojas valstiskuma apziņa. ,,Apziņa par to, kas notiek un objektīva un reālistiska izpratne. Lai iedzīvotāji izvērtētu situāciju, nevis klausītos šabloniskus, populistiskus sloganus, bet pašiem ar savu veselo saprātu analizētu un analizētu.»

Vīķe-Freiberga uzskata, ka plaisu starp varu un sabiedrību izdosies pārvarēt tad, ja ne tikai politiskajā elitē, bet arī zemākajās valsts amatu pozīcijās tiksim vaļā no «maziem staļiniņiem», kas pieraduši nelietīgi izmantot sev uzticēto valsts varas daļu.  


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Andris Bērziņš, Solvita Āboltiņa, Vaira Vīķe-Freiberga, Valdis Dombrovskis, Valdis Zatlers

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats