19. maijs,
Vārda dienas: Lita, Sibilla, Teika
Sākuma lapa » Sabiedrība » Talkai pieteikts pusotrs tūkstotis vietu
Talkai pieteikts pusotrs tūkstotis vietu
Autors: Aisma Orupe / NRA.lv / 20. aprīlis 2012, 17:20
Lielā talka jau vairākus gadus notiek daudzviet pasaulē, Latvijā un Lietuvā šogad talkosim vienā dienā – 21. aprīlī. Pie mums šis pasākums paies ūdeņu zīmē, sakopjot teritorijas ap ezeriem, upēm un citām ūdens krātuvēm.


Šogad Lielā talka būs īsts nacionālais pasākums, jo tajā piedalās visi novadi (izņemot Babīti), plānojot sakopt gandrīz pusotru tūkstoti vietu. Starp aktīviem atbalstītājiem ir arī Cēsu novads, kas šogad paredzējis savest kārtībā 28 vietas. «Ar katru gadu sakopjamo vietu skaits pieaug, un ceram, ka arī talkotāju skaits nebūs mazāks kā pērn, kad sapulcējās ap 500 cilvēku,» teic Cēsu novada sabiedrisko attiecību speciālists Andris Vanadziņš. Bet Babītes novads arī šogad pasākumā nepiedalīsies. «Šajā kampaņā nepiedalāmies, jo uzskatām, ka apkārtne ir jākopj visu laiku, nerīkojot tam īpašu pasākumu. Publiskos ūdeņus esam apsekojuši un ieteikuši iespējamās sakopšanas vietas, lai tie, kas vēlas, var piedalīties. Tāpat arī nogādāsim uz šīm vietām maisus atkritumiem,» skaidro Babītes novada pārstāve Ilze Aizsila. Taču vieta tukša nepaliek, un šā novada dabas draugus apņēmies koordinēt Ģirts Spura. «Jau trešo gadu kopā ar draugiem rīkoju talkošanu pie Babītes ezera. Pirmajā gadā bijām tikai pieci, pērn jau 15, bet šogad esam apzinājuši jau 70 palīgu. Ja sapulcētos vēl vairāk cilvēku, tad, domāju, varētu īstenot plānu – sakopt visu teritoriju ap Babītes ezeru,» pilns apņēmības ir Ģ. Spura, piebilstot, ka, šā pasākuma rosināts, šogad izveidojis pat biedrību, kuras mērķis – Babītes ezera teritorijas sakopšana.

Lai vietas galu galā iegūtu no sakopšanas, nevis ciestu no tās, noteikti jāņem vērā Lielās talkas ūdeņu kopšanas rokasgrāmatas ieteikumi, kas atrodami mājaslapā www.talkas.lv, vai arī jāvaicā ūdeņu sakopšanas programmas vadītājam Viesturam Sileniekam, atgādina Lielās talkas koordinatori.


Diskusija par rakstu (0)

Atslēgvārdi: Lielā talka

Saistītie raksti

Komentē šo rakstu
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tavs komentārs:

 Rādīt aizvērtās ziņas
 Rādīt visu saturu
 Krāsaini attēli
 Rādīt reklāmu
Manu ziņu portfelis
Neesi pievienojis savas ziņas.
TOP3 ziņas
Vairāk

Ekonomika.lv ziņas
Jaunākie komentāri
Reklāma
Mediju apskats